Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Brazilia interzice accesul huliganilor din şapte ţări la CM 2014

Brazilia interzice accesul huliganilor din şapte ţări la CM 2014

Brazilia interzice accesul huliganilor din şapte ţări la CM 2014
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Noi 2011   •   19:48

Dorind să aibă situaţia sub control în perioada Cupei Mondiale, Brazilia a solicitat ca şapte ţări, între care şi Argentina şi SUA, să îi pună la dispoziţie liste cu suporterii consideraţi violenţi, pentru a le putea interzice accesul pe teritoriu în perioada competiţiei programate pentru vara lui 2014, a anunţat presa locală, citată de AFP.
   
Potrivit Folha de Sao Paulo, cererea a fost făcută de către Secretariatul special ce se ocupă de marile evenimente birourilor de poliţie din Argentina, Germania, SUA, Marea Britanie, Olanda, Africa de Sud şi Polonia.
   
"Suporterii consideraţi o problemă de către poliţia din ţara lor nu vor obţine viză pentru Brazilia", notează sursa citată. Mai mult, prin controale riguroase la frontiere, vor fi opriţi şi huliganii care vor încerca să intre în Brazilia trecând printr-o ţară care nu se află pe listă.
   
Din nefericire, aceasta nu este singura grijă în ceea ce priveşte problemele de securitate. Poliţia din Sao Paulo a declarat recent că se lucrează serios la un sistem complex de supraveghere, dorindu-se ca până în 2014 să fie luate toate măsurile necesare pentru prevenirea atacurilor teroriste. Aceste măsuri de securitate vor fi folosite şi pentru Jocurile Olimpice din 2016.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close