Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Chivu anunţă că s-ar putea retrage de la naţională. Lucescu jr, mulţumit cu o remiză în Bosnia

Chivu anunţă că s-ar putea retrage de la naţională. Lucescu jr, mulţumit cu o remiză în Bosnia

Chivu anunţă că s-ar putea retrage de la naţională. Lucescu jr, mulţumit cu o remiză în Bosnia
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Mar 2011   •   15:53

Antrenorul şi căpitanul echipei naţionale a României, Răzvan Lucescu şi Cristi Chivu, au prefaţat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Zenica partida de sâmbătă seară cu Bosnia, din preliminariile Campionatului European din 2012.

 
Chivu a vorbit despre starea sa de sănătate şi a spus că o decizie în ceea ce priveşte prezenţa sa pe teren la meciul cu Bosnia se va lua abia mâine. „Mă simt mai bine ca ieri, dar nu ştiu dacă voi juca. Dacă voi mai bine, o să fiu în teren, dacă nu, nu. Nu se pune problema să risc dacă simt că nu pot juca. Dacă voi apt 80%, voi intra în teren, sunt suficient de matur ca să realizez dacă îmi pot ajuta echipa sau nu. Pentru mine poate fi ultimul tren spre un turneu final şi de aceea mă încarcă un sentiment de dezamăgire că sunt sub semnul întrebării cu o zi înainte de acest meci”, a declarat fundaşul lui Inter Milano, adăugând că echipa sa de club nu are nicio influenţă în ceea ce priveşte decizia de a evolua sâmbătă.
 
Căpitanul tricolorilor a lăsat de înţeles că s-ar putea retrage la finalul acestor preliminarii. „Din respect pentru meciul de mâine nu voi vorbi despre retragere, dar probabil voi renunţa la echipa naţională după această campanie”, a spus Chivu, care a făcut şi o scurtă caracterizare a adversarilor: „Bosnia a fost tot timpul o echipă incomodă, nu doar pentru România, ci pentru multe echipe. Au jucători de calitate, care au crescut în valoare, care joacă la echipe puternice din Europa. Şi ei îşi doresc să ajugă foarte mult la turneul final. O victorie aici ne-ar aduce un avantaj moral, dar şi un avantaj real faţă de Bosnia, care, în opinia mea, e contracanditata noastră la calificare”.
 
Câştigătorul Ligii Campionilor cu Inter în 2010 consideră că partida cu Dzeko&co este foarte important pentru actuala generaţie de la echipa naţională: „Cred că în ultimul timp s-a vorbit prea mult de mine şi de Mutu, iar aici este vorba de un întreg colectiv. Cred că acest meci este meciul generaţiei noastre şi orice rezultat negativ ne scoate din lupta pentru calificare. Trebuie să jucăm la victorie. Vom câştiga dacă vom avea atitudinea corectă, ambiţie şi vom da totul pe teren. Faptul că încă ne putem califica reprezintă o motivaţie în plus pentru noi”.
 
Cristi va trebui să se retragă cândva, dar nu trebuie să ne concentrăm pe aceste lucruri în momentul de faţă. El are o carieră frumoasă, căreia va trebui să îi pună punct la un moment dat”. Acesta a fost singurul comentariu al lui Răzvan Lucescu la declaraţiile făcute de căpitanul echipei naţionale la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Bosnia. Selecţionerul este mai preocupat de prezenţa fundaşului în echipa de start de mâine: „Am avut o săptămînă bună, cu implicarea tuturor, dar din păcate avem aceste probleme medicale cu Cristi Chivu şi Adi Mutu. Sunt convins că Mutu va fi mâine pe teren şi sper că şi Chivu va fi prezent. Vom lua o decizie împreună în această privinţă. Nu vreau să mă gândesc la alt căpitan”.
 
Tehnicianul român este de părere că Bosnia va avea de suportat o presiune mai mare şi consideră că o remiză mâine seară nu ar reprezenta un pas greşit: „Cred că presiunea este pe bosniaci, pentru că joacă împotriva propriului public. Ei vor juca la victorie, iar noi trebuie să avem luciditate şi răbdare ca să învingem. Sunt optimist pentru că am simţit la antrenamente că vom face un meci bun. Un rezultat de egalitate nu ar reprezenta un eşec. Mă bucur că jucătorii cred în sufletul lor că este meciul generaţiei pe care o reprezintă, dar pentru mine nu este aşa”.
 
Lucescu jr. a explicat şi unul dintre motivele pentru care naţionala României se află într-o situaţie nu foarte favorabilă în aceste preliminarii: „Până acum, am avut arbitraje care ne-au defavorizat, însă sunt convins că la un moment dat totul se compensează”.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close