Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cornel Penescu, patronul FC Argeş, reţinut pentru 24 de ore. Meciuri suspecte: cu Craiova, Bistriţa şi Otopeni (VIDEO)

Cornel Penescu, patronul FC Argeş, reţinut pentru 24 de ore. Meciuri suspecte: cu Craiova, Bistriţa şi Otopeni (VIDEO)

Cornel Penescu, patronul FC Argeş, reţinut pentru 24 de ore. Meciuri suspecte: cu Craiova, Bistriţa şi Otopeni (VIDEO)
13 Apr 2009   •   10:00

Descinderi ale procurorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, luni dimineaţă, la sediul FRF. Procurorii au ridicat mai multe acte în legătură cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti.

Totodată, biroul lui Gheorghe Constantin, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost sub sigiliu.

În aceeaşi anchetă este cercetat şi Cornel Penescu, patronul echipei FC Argeş. Biroul acestuia, dar şi sediul clubului au fost percheziţionate de către procurorii DNA.

Iniţial, surse judiciare au spus că percheziţiile au legătură cu felul în care a fost arbitrat meciul FC Argeş - CS Otopeni, desfăşurat duminică şi încheiat cu scorul de 1-1. Apoi au fost vehiculate alte două echipe Gsp.ro, fiind avute în vedere meciurile jucate de FC Argeş cu Craiova şi Gloria Bistriţa. Mediafax
anunţă că suspiciunile anchetatorilor vizează şi "dubla" pe care FC Argeş a disputat-o cu FC Braşov, aici putând fi vorba despre o "reciprocitate" a victoriilor. Arbitrii vizaţi, potrivit Gsp.ro, ar fi Bogagiu, Savaniu şi Lică.

Citiţi comunicatul privind mandatul de precheziţie(pdf)

Într-o intervenţie telefonică, finanţatorul FC Argeş a negat acuzaţiile ce îi sunt aduse. "Dacă cumpăram meciul, cumpăram să câştig, nu să facă egal", a declarat Penescu.

După percheziţiile de luni, finanţatorul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, s-a deplasat la sediul Serviciului Teritorial Piteşti al DNA pentru a fi audiat.

În urma audierilor, Penescu a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore, sub acuzaţia de dare de mită.

Finanţatorul clubului FC Argeş este suspectat că ar fi dat bani mai multor oameni din fotbal. Suma care se vehiculează este de aproximativ 125.000 de euro.

De altfel, suma a fost confirmată şi de către Florentin Sorescu - unul dintre avocaţii lui Penescu.

"Momentan, domnul Penescu este reţinut pentru 24 de ore. El este suspectat de dare de mită şi infracţiuni conexe. Este vorba despre sume mici, dar date repetat, 4.000-5.000 de dolari. În total suma se ridică la 54.000 de dolari şi 290.000 RON daţi diferiţilor arbitri. Este un caz dificil, pentru că sunt multe nume implicate", a declarat avocatul lui Penescu, citat de gsp.ro.

Radu Nistor, un alt avocat al finanţatorului FC Argeş, susţine că suma s-ar ridica la câteva mii de euro. "Problema se pune dacă există sau nu aceste acte, materiale de remitere a unor sume de bani anumitor personaje din fotbalul românesc", a declarat Nistor.

Radu Nistor, avocatul lui Cornel Penescu, explică acuzaţiile aduse clientului său:



Meciul dintre FC Argeş şi CS Otopeni a contat pentru etapa a 24-a din Liga 1 şi s-a încheiat cu scorul de 1-1. Golul gazdelor a fost marcat în minutul 21 de Cosmin Năstăsie după o primă repriză pe care echipa lui Penescu a dominat-o. Repriza a doua este cea care a ridicat semne de întrebare, deoarece FC Argeş a redus turaţia motoarelor şi oaspeţii au reuşit să înscrie prin Liviu Ganea şi să obţină un punct vital pentru evitarea retrogradării.

Desfăşurarea partidei dintre FC Argeş şi CS Otopeni, scor final 1-1, a debutat cu un gol controversat al celor de la FC Argeş. Nastasie a înscris în minutul 21, dar decizia arbitrului de a valida reuşita a durat mai bine de două minute. CS Otopeni a egalat prin Liviu Ganea, în minutul 56. La nivel naţional, partida nu a fost televizată.



Partida dintre FC Argeş şi Gloria Bistriţa din Etapa a 13-a s-a finalizat cu scorul de 2 la 0, în favoarea echipei Gloria Bistriţa. Meciul a fost arbitrat de către Tiberiu Lajos.

Cristi Coroian a marcat în victoria Gloriei acasă cu FC Argeş Piteşti:



FC Argeş - Universitatea Craiova 1-1, pe 3 octombrie 2008
Meciul din etapa a 10-a a Ligii 1 s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Nici partida aceasta nu a fost ocolită de semne de întrebare, după ce arbitrul Aurelian Bogaciu a acordat un penalty pentru gazde în minutul 36. Iulian Tameş a transformat lovitura de pedeapsă

FC Argeş a fost egalată în minutul 66, atunci când Florin Costea marchează pentru Craiova.

CS Otopeni - FC Argeş 1-2, pe 12 septembrie 2008
Alt meci cu cântec din turul acestui campionat s-a disputat între Otopeni şi FC Argeş, iar meciul a fost arbitrat de Tiberiu Lajos. Oaspeţii au "rezolvat" meciul în doar patru minute. Mai întâi Iulian Tameş a marcat un gol de poveste, din unghi din afara careului, la o fază la care apărarea şi portarul Otopeniului păreau să doarmă. Era minutul 38.

Acelaşi Tameş a marcat din penalty în minutul 42 şi a dus scorul la 2-0 pentru FC Argeş.

Liviu Ganea a redus din diferenţă în repriza a doua pentru Otopeni, dar meciul a fost câştigat de oaspeţi.
FC Argeş - FC Braşov şi returul FC Braşov - FC Argeş. Fiecare echipă a câştigat meciul de acasă
Nici meciurile cu FC Braşov nu par să fie "curate". Mediafax
informează că patronul de la Piteşti, Cornel Penescu, ar fi plătit arbitrii din meciul cu FC Braşov cu 3000 de euro pentru a favoriza echipa. Iată cele două partide disputate de FC Argeş cu FC Braşov:
-FC Argeş - FC Braşov 1-0, pe 10 august 2008
Echipa antrenată de Ionuţ Badea a câştigat prin golul din minutul 5 al lui Youssouf Kamara, venit după o gafă în faţa porţii lui Stelea a fundaşilor braşoveni.

-FC Braşov - FC Argeş 1-0, pe 15 martie 2009
Gazdele au câştigat după golul marcat de Robert Ilyes din primul minut al reprizei a doua, după un şut de la mare distanţă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Arges arbitraj Otopeni Brașov
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close