Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamo este cu un pas în finala Cupei României, după ce a câştigat cu 2-0 la Bistriţa

Dinamo este cu un pas în finala Cupei României, după ce a câştigat cu 2-0 la Bistriţa

Dinamo este cu un pas în finala Cupei României, după ce a câştigat cu 2-0 la Bistriţa
Sursa foto: Foto: gsp.ro
20 Apr 2011   •   22:38

Dinamo a făcut un pas important spre calificarea în finala Cupei României după ce a câştigat cu 2-0 la Bistriţa, în prima manşă a semifinalelor, prin golurile marcate de Dănciulescu şi Alexe.

 
Cu mai mulţi titulari absenţi din cauza unor accidentări, Gloria a început timid meciul, permiţându-i lui Dinamo să se afle la conducerea jocului în primele minute. Găman, Liviu Ganea, luft din mijlocul careului, şi Dănciulescu, şut moale de la 14 metri, au avut cele mai importante şanse ale primei jumătăţi de oră.
 
Odată cu trecerea timpului, bistriţenii au prins curaj şi au dominat finalul de repriză. Ilie Iordache i-a dat primele emoţii lui Bălgrădean, cu un şut de la marginea careului, în timp ce Vali Năstase l-a întins serios pe goalkeeperul „câinilor” cu o execuţie în forţă din lovitură liberă. Gigel Ene a fost şi el aproape de deschiderea scorului înainte de pauză, dar mingea trimisă de mijlocaşul gazdelor a trecut puţin pe lângă.
 
Repriza a doua a debutat în forţă. În minutul 52, Liviu Ganea a păcălit jocul la offside al apărării bistriţene şi i-a pasat în mijlocul careului lui Dănciulescu, iar căpitanul alb-roşilor a marcat fără probleme. 1-0 şi elevii lui Andone au sărbătorit golul amintindu-şi de Mărgăritescu, mijlocaşul care nu a putut face deplasarea alături de coechipierii săi din motive extra-fotbalistice.
 
Cu liniştea oferită de avantajul de pe tabelă, dinamoviştii au închis toate culoarele spre careul lui Bălgrădean şi au căutat un contraatac prin care să se desprindă. Bakaj a fost cel mai aproape de acest deziderat, dar reluarea sa din careu a trecut puţin pe lângă poarta lui Albuţ.
 
Gazdele au încercat să împingă jocul în jumătatea adversă în ultimele minute, dar Dinamo a absorbit fără nicio problemă presiunea şi, mai mult decât atât, a mai înscris o dată, prin Alexe, care l-a învins pe Albuţ după o preluare perfectă şi un şut puternic din apropiere. Rezultatul a fost păstrat de intervenţia miraculoasă a lui Bălgrădean în faţa lui Băjenaru, la ultima fază importantă a partidei.
 
Gloria: Albuţ - Săceanu, V. Năstase, I. Costache, Velcovici - Mandea (Keita 67), Nalaţi (Anton 46), R. Mărginean, G. Ene (Băjenaru 77) - Bâlbă, I. Iordache
 
Dinamo: Bălgrădean - Bărboianu, Găman, Grigore, Bordeanu - Alexe, Kone (Pătraşcu 74), C. Munteanu, V. Munteanu (Bakaj 60) - Ganea (Ţucudean 67), Dănciulescu.

×
Subiecte în articol: Dinamo Gloria Bistrita Cupa Romaniei
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close