Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Elinton Andrade la Olympique Marseille! După Edel Apoula, Rapid trimite încă un portar în Franţa

Elinton Andrade la Olympique Marseille! După Edel Apoula, Rapid trimite încă un portar în Franţa

Elinton Andrade la Olympique Marseille! După Edel Apoula, Rapid trimite încă un portar în Franţa
Sursa foto: elinton andrade
14 Iul 2009   •   10:38

Mutare surpinzătoare pentru portarul brazilian de la Rapid, Elinton Andrade. Goalkeeperul giuleştean va parafa, probabil, marţi cea mai importantă mişcare a carierei la 30 de ani, transferându-se la vicecampioana Franţei, Olympique Marseille. Rapid va primi de la echipa din Hexagon 200.000 de euro. Andrade este al doilea portar transferat în Franţa de Rapid în ultimii ani, după ce Edel Apoula a plecat în 2007 la PSG.
Adus de Rapid în 2007, liber de contract, după ce ultima oară jucase în Italia, la Ascoli, Andrade a fost mai întâi rezerva lui Dani Coman, dar trimiterea acestuia la echipa a doua l-a adus pe brazilian în postura de titular. Feroviarii vor primi acum 200.000 în schimbul portarului devenit recent tată, iar Andrade va avea şansa de a juca în grupele Ligii Campionilor, concurentul său pentru postul de titular între buturi fiind, însă, unul de marcă. Steve Mandanda, portarul echipei naţionale a "Cocoşului Galic", este un jucător foarte apreciat, iar misiunea lui Andrade va fi foarte dificilă.
Brazilianul va pleca marţi la Marsilia pentru a negocia un contract de joc, potrivit Mediafax, iar surse din interiorul clubului vişiniu au dezvăluit că va semna un contract cu valabilitate pe un an, cu drept de prelungire pentru încă doi.
Acesta nu este primul caz în care Rapidul lansează portari străini spre campionatul francez. În 2007, portarul camerunezo-armean Edel Apoula Bete a fost cumpărat de la Rapid de către Paris Saint-Germain. Goalkeeperul de 23 de ani nu este, însă, titular, şi a prins prima echipă la gruparea de pe Parc des Princes doar rar.
Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close