Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FRF acuză Olanda de eşecul negocierilor pentru calendarul grupei în preliminariile CM 2014

FRF acuză Olanda de eşecul negocierilor pentru calendarul grupei în preliminariile CM 2014

FRF acuză Olanda de eşecul negocierilor pentru calendarul grupei în preliminariile CM 2014
de M.T.    |    25 Oct 2011   •   10:31

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, pe site-ul său oficial, că reprezentanţii Olandei au fost cei din cauza cărora nu s-a ajuns la niciun acord în ceea ce priveşte alcătuirea programului meciurilor din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, la întâlnirea de la Amsterdam.

România a fost reprezentată la reuniunea din Olanda de secretarul general Adalbert Kassai, selecţionerul Victor Piţurcă şi team-managerul Ovidiu Costeşin.

Olandezii au refuzat constant să joace în iunie 2013 şi nu au acceptat variante propuse de partenerii de negocieri şi care nu au ţinut cont de înţelegerile la care ajunseseră celelalte delegaţii, ei fiind, de fapt, cei care au contribuit decisiv la eşecul întâlnirii”, se arată în comunicatul federaţiei.

FRF a dezvăluit că, înainte de începerea propriu-zisă a negocierilor, delegaţia română ajunsese la un acord de principiu cu reprezentanţii Ungariei, Turciei, Andorrei şi Estoniei.

Olandezii au abordat o atitudine agresivă şi au încercat să impună măcar una dintre cele trei variante pe care le pregătiseră. În toate, primul şi ultimul meci pe care ar fi urmat să-l dispute elevii lui Bert van Maarwijk ar fi fost împotriva Andorrei. Totodată, în niciuna dintre variante, batavii nu ar fi jucat vreo partida în luna iunie 2013, pe considerentul unei potenţiale participări la Cupa Confederaţiilor, fapt care ar fi răpit României posibilitatea de a avea, de-a lungul preliminariilor, măcar o dată dublă cu un singur meci”, se mai precizază în comunicat.

În una dintre variantele propuse de olandezi, „tricolorii” ar fi trebuit să înfrunte vicecampioana mondială la interval de patru zile, în luna martie a anului 2013: „Această lună nu este convenabilă României, comparativ cu olandezii, care se afla în plină activitate competiţională. După cum se ştie, în România, returul Ligii I tocmai începe în acea perioadă a anului”.

În perioada următoare se va stabili dacă va avea loc o nouă întâlnire sau dacă se va apela la arbitrajul FIFA.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close