Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Iată de ce l-a umilit public Giovanni Becali pe Sabău: Laszlo Sepsi şi ratarea comisionului de la Benfica

Iată de ce l-a umilit public Giovanni Becali pe Sabău: Laszlo Sepsi şi ratarea comisionului de la Benfica

Iată de ce l-a umilit public Giovanni Becali pe Sabău: Laszlo Sepsi şi ratarea comisionului de la Benfica
Sursa foto: laszlo sepsi
23 Iun 2009   •   23:51

Ioan Sabău ar fi putut fi cu uşurinţă antrenorul lui Dinamo în acest moment, în locul lui Dario Bonetti, dacă nu ar fi apărut declaraţiile impresarului Ioan Becali, care l-a atacat extrem de dur pe tehnician, scoţând la iveală detalii murdare despre trecutul acestuia. De ce sunt în conflict Becali şi Sabău? Pentru că Sepsi a fost transferat la Benfica Lisabona în urmă cu două sezoane fără ca impresarul să fie prezent, acesta pierzând în consecinţă un comision de sute de mii de euro.
Fostul antrenor al Gloriei Bistriţa era dat ca sigur în presa autohtonă pe postul de antrenor al lui Dinamo atunci când Becali a făcut o declaraţie extrem de dură. Impresarul a amintit că Dinamo i-a salvat viaţa lui Sabău, care ar fi omorât cu maşina un pieton şi a fost absolvit de orice vină atunci când a semnat ca jucător cu echipa Ministerului de Interne. Soţia "Moţului" a fost scandalizată de declaraţiile lui Becali şi l-a întors din drum pe Sabău.
De ce a lansat o acuză atât de dură impresarul FIFA? Fundaşul stânga al lui Benfica Lisabona, cumpărat de lusitani de la Gloria Bistriţa, ştie care este motivul, criticându-l dur pe Becali, care l-ar fi favorizat pe fotbalistul lui Dinamo, Pulhac, deşi nu el era vizat de scouteri.
?Giovani a adus nişte scouteri ai Benficăi să-l vadă pe Pulhac la un meci al naţionalei de tineret, dar portughezii m-au remarcat pe mine. L-au întrebat de situaţia mea, dar el s-a dus la Lisabona ca să-i convingă să-l ia tot pe Pulhac. Practic, el negocia cu Benfica în defavoarea mea. Atunci nu eram tot sub contract cu firma lui??, a declarat Sepsi, potrivit prosport.
?În cele din urmă, transferul lui Pulhac a căzut, am aflat asta mai târziu, şi fiindcă Becali ceruse mulţi bani pentru el. După o lună, cei de la Benfica m-au sunat şi m-au chemat la negocieri. Mi-au cerut să merg singur, fără impresar?, a continuat Sepsi, care a fost acontat de cei de la Benfica după o întâlnire a portughezilor cu Jean Pădureanu şi Ioan Sabău, la care Becali a lipsit, ratând un comision "gras". Din acest motiv, machedonul l-a atacat pe Sabău atunci când acesta a fost aproape de a semna cu Dinamo.
?Sabău nu merita aşa ceva. Ce fac fraţii Becali este de neconceput. Scuipă pe la televizor, bat alţi impresari, păcălesc jucători. Acesta este felul în care ei acţionează. Puteam să-l reclam atunci la FIFA, pentru că argumente aveam, dar n-am făcut-o. Oricum, acum nu mai am nicio legătură cu firma lor?, s-a confesat Sepsi, anunţă sursa citată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close