Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Oţelul pierde la Lisabona şi încheie Liga Campionilor cu 0 puncte

Oţelul pierde la Lisabona şi încheie Liga Campionilor cu 0 puncte

Oţelul pierde la Lisabona şi încheie Liga Campionilor cu 0 puncte
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    07 Dec 2011   •   23:42

Oţelul Galaţi este prima reprezentantă a României care îşi încheie participarea în Liga Campionilor fără a cuceri vreun punct, după ce Benfica a câştigat pe teren propriu în faţa formaţiei lui Dorinel Munteanu cu 1-0, printr-un gol marcat în debutul întâlnirii de paraguayanul Oscar Cardozo.

 
Meciul de pe Da Luz a început cum nu se poate mai prost pentru Dorinel Munteanu, care a aflat că nu se poate baza pe Sergiu Costin, accidentat la încălzire, locul său fiind luat de Benga. Mai mult decât atât, tehnicianul campioanei României şi-a văzut echipa primind gol la chiar prima acţiune importantă a portughezilor, în minutul 7, când Witsel şi Gaitan au combinat pe partea dreaptă, iar ultimul a centrat în faţa porţii, de unde Cardozo a pus latul şi a înscris ca în curtea şcolii.
 
Cu avantajul pe tabelă obţinut repede, Benfica nu a mai forţat, mulţumindu-se să ţină sub control ostilităţile, în timp ce timidele tentative ale gălăţenilor de a se apropia de poarta lui Artur erau tăiate din faşă de mijlocaşii şi apărătorii gazdelor. Aproape de nicăieri, jucătorii români au reuşit totuşi să-şi creeze două bune ocazii pe finalul primei reprize, Artur dovedindu-se providenţial în faţa lui Paraschiv şi Giurgiu, la aceeaşi fază, şi a lui Antal.
 
Oţelul nu a reuşit să confirme şi după pauză momentele bune de la sfârşitul primei părţi, astfel că elevii lui Jorge Jesus au continuat să evolueze lejer, însă şi în aceste condiţii şi-ar fi putut mări avantajul în câteva rânduri. Cardozo a reluat cu capul peste poartă din mijlocul careului, mingea trimisă de la aproape 30 de metri de Javi Garcia a mângâiat bara, însă cea mai bună oportunitate i-a aprţinut lui Nolito, în minutul 73, acesta fiind blocat în ultimul moment de Grahovac.
 
La cealaltă poartă, singurul moment cu emoţii pentru Artur l-a reprezentat şutul lui Filip din marginea careului, pe care goalkeeperul lusitanilor a reuşit să-l respingă fără prea mare greutate. Ca de obicei, prea puţin pentru a emite pretenţii într-o astfel de competiţie. 
 
Benfica: Artur - Emerson, Garay, Jardel, Ruben Amorim, Javi Garcia, Bruno Cesar (Nolito 57), Aimar, Gaitan, Witsel, Cardozo (Saviola 78) 
 
Oţelul: Grahovac - Râpă, Antal (Frunză 80), S. Ilie (Ljubinkovic 21), Perendija, Filip, Benga, Paraschiv, Neagu (Pena 70), Giurgiu, Iorga.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close