Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Poli Timişoara, în pericol să fie exclusă din Europa şi retrogradată din Liga I

Poli Timişoara, în pericol să fie exclusă din Europa şi retrogradată din Liga I

Poli Timişoara, în pericol să fie exclusă din Europa şi retrogradată din Liga I
30 Mai 2011   •   10:29

Timişoara stă pe un butoi cu pulbere. UEFA a trimis o înştiinţare conform căreia Poli urmează să nu participe în cupele europene, ediţia 2010/2011 şi este în pericol să fie retrogradată din Liga I, după ce Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere, a depus un apel în care cere ca şi licenţa de Liga I care i se acordase iniţial clubului de pe Bega să fie retrasă.

Noi am primit licenţa, oficial o avem la club, o să o punem pe site. Un dobitoc de la federaţie, care probabil este interesat, domnul Duru, a continuat să facă demersuri împotriva noastră, aşa cum le-a făcut împreună cu Marius Stan, la prima licenţiere, pe care am luat-o. Hotărârea comisiei de licenţiere este de acordare a licenţei, ne-a transmis-o în mod oficial. El continuă să dezinformeze UEFA, să mintă, probabil n-au reuşit să ne facă din prima, încearcă în continuare. Lucrează împotriva intereselor fotbalului românesc un om care nu are niciun fel de calităţi profesionale, nu înţelege nimic, nu respectă legea, nu respectă hotărâri judecătoreşti, nu respectă nici cluburile care investesc. Demersul ticălos pe care-l face în continuare este împotriva fotbalului românesc, împotriva legilor, regulamentelor şi statutelor. Duru este corupt”, a explicat nervos Marian Iancu.

Patronul timişorenilor şi-a continuat tirul la adresa oficialilor federaţiei: „Îl scot complet pe Mircea Sandu din această ecuaţie şi îi arăt cu degetul pe cei din departamentul de licenţiere care mint şi ne-au denigrat la UEFA şi pe care îi vom da în judecată pentru ca să răspundă pe toată documentaţia ticăloasă şi mincinoasă pe care au făcut-o publică, atât timp cât au transmis-o la UEFA. Au făcut-o pentru bani, foarte mulţi bani şi trebuie să ancheteze cei care trebuie. I-am cerut lui Duru corespondenţa pe care a avut-o cu UEFA şi nu vrea să ne-o da”.

Pe site-ul oficial al bănăţenilor a fost deja postat actul emis de Comisia de Licenţiere din cadrul FRF, iar decizia UEFA poate fi atacată doar la TAS, cu şanse reduse de reuşită însă.

În cazul în care decizia se va menţine, principalele beneficiare sunt FC Vaslui şi Gaz Metan Mediaş. Echipa patronată de Adrian Porumboiu va evolua în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce ardelenii vor lua startul în Europa League.

Suntem încă sub şocul unui campionat măsluit, nu pot să mă bucur pentru ce se întâmplă la Timişoara. Totuşi, Poli a jucat corect toate meciurile, nu a trişat”, a spus Adrian Porumboiu, în timp ce Ioan Horoba, director general la Gaz Metan, nu este surprins de ceea ce se întâmplă: „Nu mă surprinde dacă Poli nu ia licenţa, pentru că a încălcat legile UEFA. Nu voiam să ajungem aşa în Europa League, ci pe baza clasamentului”.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close