Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid-Dinamo 0-1. Experienţa "câinilor" a fost decisivă în duelul cu puştii de sub Grant

Rapid-Dinamo 0-1. Experienţa "câinilor" a fost decisivă în duelul cu puştii de sub Grant

Rapid-Dinamo 0-1. Experienţa "câinilor" a fost decisivă în duelul cu puştii de sub Grant
Sursa foto: Foto: GSP
04 Mar 2013   •   15:39

Un derby al orgoliilor, Rapid - DINAMO, a adus faţă în faţă două echipe măcinate de problemele economice, dar cu un plus de experienţă de partea câinilor, care au gestionat mai bine ostilităţile de pe câmpul de joc.

Prima repriză a fost dominată haotic de către giuleşteni, mai ales în primele 15 minute, când dinamoviştii au fost surprinşi de prospeţimea şi tupeul puştilor antrenaţi de Marian Rada.

Echipa de sub Grant a avut câteva oportunităţi de a deschide scorul prin capul lui Grigore sau prin şuturile lui Coman şi Roman, ambele executate "cu piciorul cu care fotbaliştii se urcă în tramavai".
Câinii au aşteptat epuizarea elanului vişiniu şi şi-au arătat colţii prin contaatacuri tăioase, cel mai aproape de gol fiind Marius Alexe.

Cea de-a doua repriză a debutat cu câteva atacuri sporadice ale gazdelor, dar aşa cum timpul a dovedit-o, entuziasmul nu este suficient în fotbal.
"Dulăii" Cătălin Munteanu şi Ionel Dănciulescu au ştiut să-şi motiveze mai tinerii coechipieri, iar mijlocul terenului a fost acaparat de oaspeţi până în minutul 50.
Atacurile tot mai incisive spre poarta lui Pecanha, care s-a remarcat în câteva rânduri, au tras un semnal de alarmă pentru rapidişti. Degeaba, Matei pe dreapta şi Curtean pe stânga, au făcut tot ce au vrut cu adversarii direcţi, iar inevitabilul s-a produs. Curtean a centrat perfect şi Danciu-gol nu a iertat din 9 metri, modificând tabela de marcaj...care, apropos, nu mai avea afişaj electronic.

La repunerea rapidistă a balonului în joc, de la mijlocul terenului, tinerii giuleşteni au avut o tresărire de orgoliu, dar doar atât. Dinamo s-a dovedit o echipă mult mai matură şi a reuşit să menţină avantajul fragil, ba chiar a mai avut câteva ocazii de a se detaşa.

Pe scurt, de la meci:

- Tabela stadionului s-a dus! N-a funcţionat pe durata derby-ului.

- Înainte de startul partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului lider de galerie rapidist, Constantin Mincea. Jucătorii alb-roşii au ieşit de la vestiare cu un mesaj pentru Canea Teodor Iulian, un suporter dinamovist din PCH, decedat zilele trecute, la vârsta de 16 ani.

- La meci a asistat şi Nae Manea, fosta glorie a Giuleştiului, actualul antrenor al bistriţenilor, care a fost primit cu simpatie de către spectatori.

- Patru suporteri dinamovişti au fost amendaţi cu câte 500 de lei şi au primit interdicţia de a mai intra pe stadioane timp de un an de zile



Vezi AICI principalele faze ale partidei!

×
Subiecte în articol: Rapid derby Ionel Danciulescu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close