Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid pierde al treilea meci pe teren propriu în Europa League, 1-3 cu Hapoel Tel-Aviv

Rapid pierde al treilea meci pe teren propriu în Europa League, 1-3 cu Hapoel Tel-Aviv

Rapid pierde al treilea meci pe teren propriu în Europa League, 1-3 cu Hapoel Tel-Aviv
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    30 Noi 2011   •   23:53

Rapid părăseşte Europa League fără a reuşi să obţină măcar un punct în meciurile de pe teren propriu. În ultima partidă de acasă din actuala ediţie a competiţiei, echipa lui Răzvan Lucescu a fost învinsă de Hapoel Tel-Aviv, scor 1-3, şi a coborât pe ultimul loc în grupa C, cu doar 3 puncte, obţinute în întâlnirea tur din Israel.

 
În condiţiile în care calificarea a fost deja compromisă după eşecul de la Varşovia, Rapidului îi rămânea doar obiectivul de a aduce puncte României în clasamentul UEFA. Însă giuleştenii au început crispaţi, şutul de la distanţă al lui Roman, slab, deloc convins şi pe centrul porţii, fiind cea mai bună imagine a echipei lui Răzvan Lucescu.
 
De cealaltă parte, oaspeţii nu s-au lăsat prea mult invitaţi şi, la prima oportunitate ivită, au produs pagube. În minutul 12, Burcă a bălbâit o mingea în propriul careu, iar aceasta a ajuns la Igiebor, care a înscris simplu, pe lângă Coman. Şuturile lui Deac şu Mihai Roman, ambele respinse în corner de fostul rapidist Apoula, au dat senzaţia că vişinii pot reveni, dar Burcă a recidivat şi, în minutul 39, l-a faultat pe Damari în careu, penaltyul fiind trasnformat de Toto Tamuz.
 
Peste trei minute, Cassio l-a păcălit uşor pe arbitrul maghiar Zsolt Szabo, care a acordat lovitură de la 11 metri şi în favoarea Rapidului, în urma unui duel între atacantul brazilian şi Kende, iar Deac a redus din diferenţă. Speranţele unei întoarceri a rezultatului s-au năruit însă în ultimul minut al primei reprize, când Damari a primit o minge peste toată apărarea giuleştenilor şi a pasat în faţa porţii pentru Toama, care a pus latul pentru 1-3.
 
Mulţumiţi de rezultat, israelienii nu au mai forţat în partea a doua, în timp ce Rapid a arătat un plus de ambiţie şi de nerv, în special după intrarea lui Pancu, acesta având de altfel o bună şansă de a marca, dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, care nu a prins însă spaţiul porţii. Ultima şansă a elevilor lui Lucecu jr. de a reveni în meci a fost ratată de Deac, penaltyul pe care tot el l-a obţinut după un duel cu Fransman fiind apărat de Apoula, care şi-a completat astfel evoluţia excelentă de pe Naţional Arena.
 
În ultima etapă, Rapid se va deplasa în Olanda, pentru revanşa cu PSV Eindhoven, echipă care s-a impus cu 3-0 în deplasare în faţa Legiei Varşovia şi nu mai poate pierde prima poziţie în grupă. Batavii au deschis scorul prin autogolul lui Zewlakow, pentru ca Martens, din penalty, şi Labyad să stabilească scorul final în repriza a doua 
 
Rapid: Coman - Marcos Antonio, Burcă (Oros 46), Creţu, Deac, Grigore, Roman, Bozovic, Grigorie (Sburlea 61), Apostol, Cassio (Pancu 54)
 
Hapoel: Apoula - Pecalka (Badier 27), Fransman, Kende, Shish, Toama, Abutbul, Yadin (Mahmmoud 34), Igiebor, Damari, Tamuz (Lala 81).
 
Clasament grupa C: 1.PSV Eindhoven 13p, 2.Legia Varşovia 9p, 3.Hapoel Tel-Aviv 4p, 4.Rapid 3p.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close