Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Situaţie explozivă la naţională: Răzvan Lucescu vrea să plece înaintea meciului cu Bosnia

Situaţie explozivă la naţională: Răzvan Lucescu vrea să plece înaintea meciului cu Bosnia

Situaţie explozivă la naţională: Răzvan Lucescu vrea să plece înaintea meciului cu Bosnia
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Mai 2011   •   14:20

Echipa naţională a României se află într-o situaţie extrem de dificilă. După ce Mircea Sandu a declarat public că este dezamăgit de Răzvan Lucescu şi că l-ar prefera pe Cosmin Olăroiu la cârma tricolorilor, actulalul selecţioner ia în calcul să nu stea pe bancă la meciul decisiv cu Bosnia din preliminariile Euro 2012.

 
Informaţia apare la numai o zi după ce căpitanul Cristian Chivu şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională prin intermediul unei scrisori deschise trimise Federaţiei Române de Fotbal.
 
Conform Gazetei Sporturilor, Răzvan Lucescu i-ar fi propus deja lui Mircea Sandu să găsească o soluţie de a pune capăt colaborării, selecţionerul fiind obligat să plătească 300.000 de euro în cazul ruperii unilaterale a contractului. „Se discută şi această variantă. E posibil ca Răzvan să accepte totuşi să pregătească meciul, dar să-l lase pe secundul Ştefan Iovan să conducă echipa de pe margine la partida cu Bosnia”, a declarat un oficial al federaţiei.
 
De asemenea, probabil cel mai mare susţinător al lui Lucescu jr, Ionuţ Lupescu, a intrat în concediu timp de o lună de zile, ceea ce înseamnă că nu va lua parte la nicio acţiune a naţionalei din această perioadă, respectiv meciul cu Bosnia şi amicalele din turneul sud-american cu Brazilia şi Paraguay.
 
Motivele pentru care directorul general al federaţiei a luat această decizie sunt de natură familiale, tatăl său, fostul internaţional Nicolae Lupescu, având mari probleme de sănătate. Pe la colţuri însă se vorbeşte despre faptul că oficialul FRF a făcut astfel un pas important spre renunţarea la postul său.
 
Nici situaţia selecţionabililor nu se prezintă mai bine. Dacă absenţa lui Chivu a devenit certă, îngrijorător este faptul că trei dintre cei mai importanţi jucători, Răzvan Raş, Adrian Mutu şi Ciprian Marica, nu au meciuri în picioare la echipele de club sau sunt într-o prelungită lipsă de formă.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close