Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Subit, Mircea Sandu îşi cere dosarul de la CNSAS şi se jură că n-a "turnat"

Subit, Mircea Sandu îşi cere dosarul de la CNSAS şi se jură că n-a "turnat"

Subit, Mircea Sandu îşi cere dosarul de la CNSAS şi se jură că n-a "turnat"
Sursa foto: mircea sandu
03 Iul 2009   •   14:05

Iniţiativă surprinzătoare a preşedintelui FRF, Mircea Sandu, care a emis vineri un comunicat de presă prin care a spus că şi-a cerut dosarul de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Sandu a recunscut că discuţiile recente în urma cărora tot mai mulţi oameni de fotbal s-au dovedit ai fi foşti colaboratori ai fostei Securităţi, dar a subliniat că în ciuda acestui demers nu va ieşi nimic la iveală, pentru că nu a colaborat niciodată cu "Secu".
"Având în vedere articolele apărute în mass-media referitoare la eventuala colaborare a unor persoane din lumea fotbalului cu fosta Securitate, precum şi dorinţa de a nu exista nicio suspiciune asupra persoanei mele în legătură cu acest subiect, precizez că vineri, 3 iulie 2009, am formulat către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii o cerere pentru exercitarea dreptului de acces la propriul dosar. Prin acest demers am solicitat efectuarea tuturor verificărilor necesare în vederea identificării dosarelor sau documentelor întocmite de fosta Securitate pe numele meu", a precizat Sandu în comunicatul postat pe site-ul oficial al FRF.
Luând această decizie, Sandu a decis să precizeze că nu are nimic de ascuns şi a invitat toţi cetăţenii interesaţi să îi cerceteze liberi dosarul. Provocarea lansată de Mircea Sandu: Dacă găsiţi ceva, deconspiraţi-mă! În plus, Sandu s-a distanţat explicit de orice implicare în dezvăluirea dosarului oricăror persoane, făcând referire, bineînţeles, la adversarul său tradiţional, Gică Popescu.
"Având în vedere dreptul de acces la informaţiile de interes public, solicit oricărui cetăţean român interesat, sau reprezentanţilor mass-media sau ai organizaţiilor neguvernamentale legal constituite, să facă toate demersurile, în temeiul Ordonanţei de Urgenţă nr. 24 din 5 martie 2008, pentru a avea acces la dosarul meu şi pentru a deconspira oricare eventuale legături ale persoanei mele cu fosta Securitate. Fac acest lucru pentru ca cei interesaţi să îşi poată exercita dreptul de a fi informaţi în legătură cu existenţa sau inexistenţa calităţii mele de lucrător al fostei Securităţi sau de colaborator al acesteia. În acelaşi context, doresc să precizez că nu am absolut nicio legătură cu apariţia articolelor menţionate mai sus. Orice acuze directe sau indirecte referitoare la presupusa mea implicare în publicarea acestor articole constituie doar dovezi de rea-credinţă din partea acelora care le-au formulat", se apără Mircea Sandu.
Prima dezvăluire din acest şir care pare să se lungească la desfârşit a fost publicarea dosarului lui Gheorghe Popescu, făcând cunoscut faptul că "Baciul" ar fi colaborat cu Securitatea şi ar fi dat note informative despre colegi de la Universitatea Craiova. Imediat, persoane din fotbalul românesc au lansat o canonadă de acuze unii la adresa altora, astfel reieşind că Ladislau Boloni şi Rodion Cămătaru au semnat contracte de colaborare cu fostul regim, ultimul scriind chiar note informative, potrivit Mediafax. Mai mult, Dumitru Dragomir a declarat că Anghel Iordănescu a fost "turnat" de un mare antrenor român, Mircea Lucescu şi Emerich Ienei fiind numele vehiculate după această dezvăluire.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Sandu FRF CNSAS comunism
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close