Antena 3 CNN Sport Fotbalist din Liga 1, prins la volan sub influența substanțelor interzise | Reacția clubului

Fotbalist din Liga 1, prins la volan sub influența substanțelor interzise | Reacția clubului

Un fotbalist din Liga 1 a fost prins la volan sub influența substanțelor psihoactive. Este vorba despre un portar de la echipa FC Hermannstadt. din Sibiu. Jucătorul a fost dus ulterior la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

de Andrei Naiţă    |    06 Apr 2024   •   09:10

Fotbalistul Alexandru Uțiu conducea mașina personală pe Autostrada A1 Sibiu-Deva când a fost oprit de polițiștii rutieri.

Rezultatul testării cu etilotestul a fost zero, însă la testarea pentru alte substanțe, rezultatul a fost pozitiv. În astfel de situații, procedura impune ca șoferului să i se recolteze și probe biologice într-o unitate medicală.

Astfel, el a fos descoperit la benzodiazepină, o substanța care se regăsește în mod normal și în medicamente 

Alexandru Uțiu a discutat cu conducerea clubului, dar și cu polițiștii și a spus că nu a consumat nici substanțe psihoactive și nici medicamente.

Portarul de la FC Hermannstadt a contestat rezultatul testării respective și așteaptă rezultatul unei alte testări pe care a făcut-o deja la un laborator de specialitate.

Între timp, polițiștii au anunțat că în această cauză se fac cercetări in rem în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Alexandru Uțiu are 20 de ani și a fost transferat la echipa sibiană de fotbal în vara anului trecut de la echipa secundă a CFR Cluj.

Reacția clubului

”AFC Hermannstadt vă transmite următoarele: fotbalistul FCH a fost oprit şi apoi testat de poliţiştii rutieri joi, 4 aprilie, în jurul orei 15:00, în timp ce se afla în trafic cu maşina personală; potrivit spuselor acestuia, rezultatul testării cu etilotestul a fost 0, însă la testarea pentru alte substanţe rezultatul a fost unul pozitiv; se pare că substanţa respectivă (Benzodiazepină) este una care se regăseşte în medicamente; potrivit fotbalistului nostru, acesta nu ar fi consumat nici un medicament sau o substanţă interzisă; fotbalistul nostru a contestat rezultatul testării respective şi aşteaptă acum cu încredere rezultatul unei alte testări efectuate la un laborator de specialitate", se arată în comunicatul echipei sibiene, potrivit Agerpres.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close