Antena 3 CNN Sport Messi merge în Franța. Atacantul argentinian a ales clubul unde va evolua după despărțirea de FC Barcelona

Messi merge în Franța. Atacantul argentinian a ales clubul unde va evolua după despărțirea de FC Barcelona

Atacantul argentinian Lionel Messi a decis să meargă în campionatul francez, după despărțirea de FC Barcelona, anunță presa internațională.

Messi merge în Franța. Atacantul argentinian a ales clubul unde va evolua după despărțirea de FC Barcelona
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    10 Aug 2021   •   14:12

Messi a acceptat să joace la Paris Saint-Germain (PSG), pe un contract de doi ani, potrivit Sky Sport News.

De șase ori câștigător al Balonului de Aur, el ar urma să primească un salariu anual de 25 de milioane de lire sterline (aproape 30 de milioane de euro) după plata taxelor, plus bonusuri, adaugă sursa citată.

Conform contractului, Messi și PSG au posibilitatea prelungirii contractului cu încă un an iar atacantul beneficiază, de asemenea, de 25 de milioane de lire la semnarea contractului.

Messi, 34 de ani, considerat de mulți comentatori cel mai bun fotbalist din generația sa și unul dintre cei mai valoroși din toate timpurile, a evoluat la FC Barcelona timp de 17 ani, între 2004 și 2021.

El ar fi urmat să își prelungească contractul cu gruparea catalană pentru încă cinci ani însă clubul a invocat, săptămâna trecută, "obstacole structurale și financiare" în virtutea cărora înțelegerea nu a mai putut fi perfectată.

Messi, care primea anual peste 70 de milioane de euro la Barcelona, a spus că a făcut totul pentru a își prelungi șederea, fiind dispus inclusiv să accepte înjumătățirea salariului.

Însă gruparea catalană este constrânsă de regulile din La Liga privind cheltuielile și nici măsura înjumătățirii salariului nu ar fi garantat rămânerea atacantului la Barca.

În opțiunea lui Messi pentru PSG a contat și perspectiva de a juca la o echipă cu potențial pentru competiții majore, inclusiv Liga Campionilor.

La echipa franceză, Messi se va întâlni cu Neymar, împreună cu care a câștigat, la FC Barcelona, două titluri La Liga, trei trofee Copa del Rey și trofeul Ligii Campionilor.

Foto: Lionel Messi, în lacrimi la despărțirea de clubul catalan

×
Subiecte în articol: Lionel Messi Paris Saint Germain
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close