Antena 3 CNN Sport O relatare terifiantă despre atrocitățile comise de ruși la Jocurile Olimpice: "Oriunde le-ar numi violuri"

O relatare terifiantă despre atrocitățile comise de ruși la Jocurile Olimpice: "Oriunde le-ar numi violuri"

O relatare terifiantă despre atrocitățile comise de ruși la Jocurile Olimpice: "Oriunde le-ar numi violuri"
16 Noi 2015   •   20:52

Într-un articol care tratează corupția din istoria sportului profesionist, Brian Oliver, unul dintre jurnaliștii de la The Guardian, dezvăluie o întâmplare terifiantă petrecută cu gimnastele Uniunii Sovietice, scrie Gazeta Sporturilor.

Totul are loc în 1968, atunci când Uniunea Sovietică înăbușă în sânge Primăvara de la Praga, capitala de atunci a răposatului stat Cehoslovacia.
Acțiunea militară a Kremlinului trebuia dublată de un susținut avânt comunist pe plan sportiv.

Bineînțeles, Uniunea Sovietică trebuia să își strivească adversarul din interior în orice domeniu. Acțiunea militară a avut loc în august, iar Jocurile Olimpice din Mexico City se disputau la doar două luni distanță, în octombrie, așa că toată delegația sovietică a intrat în pregătiri.

Cea mai bună gimnastă din lume, scriu cei de la The Guardian, era cehoslovaca Vera Caslavska. Pentru a o învinge, Uniunea Sovietică avea nevoie de orice avantaj posibil. Doctorii ruși au descoperit că femeile gravide puteau să obțină un plus în putere musculară și în capacitate pulmonară, pentru că produceau mai multe globule roșii.

Continuarea, pe GSP.ro.

×
Subiecte în articol: gazeta sporturilor
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close