x close

DNA a pus sechestru pe casele greilor din fotbal: Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir

de A.M.P    |    05 Apr 2012   •   18:05
DNA a pus sechestru pe casele greilor din fotbal: Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir 482 Foto: Mediafax

Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe o casă a preşedintelui FRF, Mircea Sandu, precum şi pe alte trei imobile ale lui şefului  Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. Imobilele au fost sechestrate în dosarul LPF.

Joi dimineaţă, procurorii au pus sechestru şi pe sediul LPF.

DNA verifică eventualele abuzuri în dezafilierea Universităţii Craiova.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu a fost audiat  joi dimineaţă de procurorii DNA. După audiere, avocatul lui Sandu a declarat că procurorii nu au pus sechestru pe bunurile federaţiei. În schimb, sediul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost pus sub sechestru.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.
   
Până în prezent, au fost audiaţi de DNA toţi cei acuzaţi în acest dosar şi mai mulţi foşti componenţi ai echipei oltene.
   
Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Acţiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Citeşte mai multe despre:

Mircea Sandu Dumitru Dragomir DNA procurorii DNA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati