Antena 3 CNN Sport Procesul guvernului american cu ciclistul Lance Armstrong începe în noiembrie

Procesul guvernului american cu ciclistul Lance Armstrong începe în noiembrie

 Procesul guvernului american cu ciclistul Lance Armstrong începe în noiembrie
24 Feb 2017   •   12:31

Procesul declanşat de guvernul american, care reclamă despăgubiri de 100 milioane dolari de la fostul ciclist Lance Armstrong, va începe pe 6 noiembrie la Washington, relatează BBC.

Fostul ciclist, deposedat de cele 7 victorii în Turul Franţei (1999-2005) din cauza dopajului, este acuzat de fraudă şi înşelăciune pentru perioada în care a concurat la echipa sponsorizată de US Postal (1996-2004) cu 32 milioane dolari.

Floyd Landis, fostul coechipier al lui Armstrong, a depus în 2010 o plângere pentru fraudă, căreia i s-a alăturat ulterior guvernul american în 2013, în conformitate cu Legea asupra falselor declaraţii, care autorizează un particular să urmărească în justiţie o persoană sau o societate pentru că a înşelat guvernul federal.

Guvernul solicită de la Armstrong returnarea celor 32 milioane dolari companiei americane de poştă şi despăgubiri de aproape 70 milioane dolari. Landis va încasa 25% din despăgubirile pe care le va stabili curtea americană de la Washington.

După ani în care a negat acuzaţiile şi în ciuda suspendării sale pe viaţă, Lance Armstrong a recunoscut până la urmă că a recurs la dopaj, în ianuarie 2013, în cursul emisiunii celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Lance Armstrong dopaj ciclism
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close