Antena 3 CNN Sport Robert Glință vorbește despre David Popovici, după calificarea spectaculoasă în finala de 100 metri liber: "A fost setat de mult timp pentru succes"

Robert Glință vorbește despre David Popovici, după calificarea spectaculoasă în finala de 100 metri liber: "A fost setat de mult timp pentru succes"

Robert Glință a transmis, în exclusivitate la Antena 3, un mesaj pentru români, după ce colegul său, David Popovici tocmai s-a calificat în finala de 100 de metri liber la juniori, cu un record mondial.

Robert Glință vorbește despre David Popovici, după calificarea spectaculoasă în finala de 100 metri liber: "A fost setat de mult timp pentru succes"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    21 Iun 2022   •   20:49

"Încercăm să facem valuri, încercăm să ținem tuturor piept, pretendenților la titlurile de campioni mondiali. Pare că David reușește foarte bine. Este o inspirație și pentru mine, de departe. Și eu îmi adun foarte multă energie prin faptul că sunt lângă el și văd niște performanțe absolut uluitoare, nu numai pentru noi românii, ci văd antrenori și sportivi din întreagă lume complet uluiți de ceea ce reușește David", spune Robert Glință.

"Este un tip foarte cerebral, cu picioarele pe pământ, foarte ambițios, determinat, calculat, și asta cred că este rețeta succesului lui, împreună cu toată echipa, antrenori și părinții care sunt în tribună. Este foarte bine protejat, încurajat. A fost setat de mult timp pentru succes. Și ceea ce se întâmplă acum este doar o consecință a tuturor lucrurilor, detaliilor, amănuntele puse la punct cât mai perfecte în pregătire", a mai spus Robert despre David.

"Mesajul pe care îl transmit tuturor este mesajul pe care mi-l transmit și mie în fiecare zi: să mă bucur de acest proces. Pentru că, pe cât este de greu, pe atât este de frumos, fructuos. Am avut atât de multe de câștigat și învățat de pe urmă căii de înaltă performanță. Mai ales natația, este un sport atât de complex.

Avem de-a face strict cu timpul, ne batem umăr la umăr cu cei mai buni din lume. Nu există niciun factor subiectiv care să definitiveze rezultatul. Cine atinge primul tabela electronică, acela este câștigătorul. Este foarte multă muncă, foarte detaliată, amănunțită și minuțioasă. Celelalte state tratează acest sport la un nivel de știință pură, nu lasă nimic la voia întâmplării", a transmis acesta.

 

×
Subiecte în articol: Robert Glinţă David Popovici
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close