Antena 3 CNN Timp liber Film "Toni Erdmann", filmul cu cele mai mari șanse la Oscar în 2017, filmat aproape integral în București

"Toni Erdmann", filmul cu cele mai mari șanse la Oscar în 2017, filmat aproape integral în București

"Toni Erdmann", filmul cu cele mai mari șanse la Oscar în 2017, filmat aproape integral în București
Sursa foto: Foto: Facebook / Toni Erdmann
14 Oct 2016   •   11:06

Comedia Toni Erdmann deschide Les Films de Cannes a Bucarest. Peste 6.000 de bilete au fost deja vândute în avans. Comedia filmată aproape integral la București a sedus presa internațională la Cannes, câștigând Premiul criticii FIPRESCI, și va reprezenta Germania la Gala Oscar 2017.

Cătălin Anchidin, PR pentru filmul Toni Erdmann, a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Previziuni, realizată de Nadina Câmpean și Adrian Ursu, de ce acest film merită văzut și ce șanse are pentru un trofeu Oscar:

“Suntem foarte încântați că Toni Erdmann ajunge în sfârșit și în România. De altfel, a fost desemnatl cel mai bun film european al anului, este coprodus de Ada Solomon, de numele căreia se leagă și producții precum ‘Aferim!’ sau ‘Poziția Copilului’.”

“Va exista o proiecție în această seară (vineri n.r.) la Les Films de Cannes, la ora 18:30, iar filmul va mai avea o proiecție în cadrul festivalului și mâine după-amiază, la ora 17:00. Ambele proiecții sunt sold-out deja, iar pentru publicul din România, de vinerea viitoare, din 21 octombrie, filmul ajunge în cinema.”

“Cei de la IndieWire, o publicație importantă din Statele Unite spuneau că este principalul favorit în cursa pentru Oscar pentru cel mai bun film străin. Având în vedere toate cronicile venite până acum, inclusiv de la Cannes, plus succesul de box-office din toată lumea, unde a intrat deja în cinematografe, cred că vorbim despre un viitor câștigător de trofeu Oscar.”

×
Subiecte în articol: film Germania oscar premiu critici
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close