Antena 3 CNN Externe Cel puţin zece militari americani, implicaţi în scandalul de prostituţie din Columbia

Cel puţin zece militari americani, implicaţi în scandalul de prostituţie din Columbia

Cel puţin zece militari americani, implicaţi în scandalul de prostituţie din Columbia
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    18 Apr 2012   •   09:27

Cel puţin zece militari americani ar putea fi implicaţi în scandalul de prostituţie din Columbia care afectează Secret Service, poliţia de elită care îi asigură protecţie preşedintelui Statelor Unite, au anunţat marţi oficiali americani citaţi de AFP.

Iniţial, Pentagonul a anunţat că cinci militari sunt suspectaţi că s-au întâlnit cu prostituate în Cartagena, în Colombia, împreună cu membri ai Secret Service, în timp ce pregăteau dispozitivul de protecţie al lui Barack Obama, în timpul vizitei acestuia pentru summitul Americilor.

Un număr de 11 agenţi ai Secret Service au fost chemaţi la Washington înainte de încheierea vizitei lui Obama în Columbia şi fac obiectul unei suspendări administrative.

Totuşi, numărul militarilor implicaţi ar putea să se fi ridicat la zece, a explicat un oficial american sub acoperirea anonimatului. Astfel, ar fi vorba despre cinci membri ai Forţelor Speciale, doi soldaţi din cadrul Marinei, doi puşcaşi marini şi un membru al forţelor aeriene. Printre ei nu se află niciun ofiţer, potrivit aceleiaşi surse.

Două anchete sunt în desfăşurare pentru a face lumină în acest scandal, una lansată de Secret Service şi cealaltă de armata americană.

Senatoarea republicană Susan Collins a dezvăluit marţi că circa 20 de femei au fost implicate în acest caz. Ea a afirmat că deţine aceste informaţii de la directorul Secret Service, Mark Sullivan.

Barack Obama a fost vinerea trecută în Columbia, pentru Summitul Americilor.


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close