Antena 3 CNN Externe Islanda ar putea interzice vânzarea ţigărilor în magazine. Vor putea fi procurate doar din farmacii

Islanda ar putea interzice vânzarea ţigărilor în magazine. Vor putea fi procurate doar din farmacii

Islanda ar putea interzice vânzarea ţigărilor în magazine. Vor putea fi procurate doar din farmacii
Sursa foto: Foto: listverse.com
06 Iul 2011   •   11:31

Islanda a lansat în Parlament dezbaterea unui proiect legislativ ce prevede interzicerea vânzării de ţigări în magazine sau localuri publice şi comercializarea lor doar în farmacii, pe bază de prescripţie, titrează The Guardian, în ediţia electronică.

Astfel, potrivit acestui proiect, medicii vor fi obligaţi să încurajeze fumătorii să renunţe la vicii prin diverse tratamente şi programe educaţionale. În cazul în care acestea nu vor da rezultate, fumătorul îşi va putea procura ţigarete de la farmacie, în baza unei prescripţii medicale.

Mai mult decât atât, parlamentul islandez ar putea urma exemplul Australiei, care obligă comercianţii de ţigarete să le împacheteze în pachete simple, fără marca firmei, dar cu avertizări pentru sănătate.

Proiectul ar putea fi derulat pe o perioadă de zece ani, iar parlamentarii au deja în vedere interzicerea fumatului în parcuri, pe trotuare sau în automobilele în care călătoresc copiii.

Propunerea a venit din partea fostului ministru al Sănătăţii din Islanda, Siv Fridleifsdottir şi a unei ONG. "Scopul acestui proiect este de a proteja copiii şi tinerii şi de a-i face să renunţe la fumat", a declarat Fridleifsdottir, conform sursei citate.

×
Subiecte în articol: tigari Islanda
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close