Antena 3 CNN Externe Preot român din Timoc, agresat de un poliţist de frontieră şi de un vameş la trecerea cu Serbia

Preot român din Timoc, agresat de un poliţist de frontieră şi de un vameş la trecerea cu Serbia

Preot român din Timoc, agresat de un poliţist de frontieră şi de un vameş la trecerea cu Serbia
Sursa foto: Foto: arena.md
02 Mar 2012   •   16:01

Un preot român din Timoc a fost agresat de un poliţist de frontieră şi de un vameş la trecerea cu Serbia. Preotul Boian Alexandrovici spune că cei doi au început să îi reproşeze, pe un ton ridicat şi arogant, că nu este fidel ţării în care trăişte şi că denigrează oficialităţile statului.

Protopopul Alexandrovici a vorbit acum două zile în Parlamentul României şi a denunţat lipsa învăţământului în limba română şi a bisericilor în Valea Timocului.

Potrivit preotului, în Valea Timocului există nu mai puţin de 154 de sate 100% româneşti şi aproximativ 50 de localităţi mixte care totalizează 350 de mii de români.

"La noi, în Serbia, se întâmplă lucruri de necrezut. Atunci când spunem că noi nu avem drepturi, noi spunem adevărul. Iar cine ne întreabă ce drepturi ne lipsesc, noi putem spune. În secolul 21, noi trăim în ţara voastră, pe care voi aţi format-o. Dar de orice naţie am fi, noi suntem români care, alături de sârbi, ne-am luptat şi am format ţara Serbia" a declarat preotul Boian  Alexandrovici.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close