Antena 3 CNN Actualitate Judecătoarele, acuzate de luare de mită, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile

Judecătoarele, acuzate de luare de mită, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile

Judecătoarele, acuzate de luare de mită, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile
de O.P.    |    15 Mar 2013   •   06:24

Magistraţii Curţii de Apel au decis că cele două judecătoare vor fi arestate pentru 29 de zile. Cele două femei au fost audiate toată noaptea, împreună cu alte două persoane acuzate că ar fi intermediat mita.În schimb, Dinel Staicu, despre care procurorii spun că ar fi plătit 100 de mii de euro pentru eliberare, sustine că acuzaţiile sunt false.

Judecătoarele sunt acuzate că ar fi primit o sută de mii de euro pentru a-l elibera pe Dinel Staicu, judecat pentru fraudarea societăţii Transgaz Mediaş cu peste 11 milioane de euro.

Fostul patron al Universităţii Craiova neagă însă că ar fi implicat în acest caz. Staicu a cerut chiar să fie audiat în acest dosar pentru a demonstra că nu le-a dat bani judecătoarelor.

Cele două judecătoare se ocupau de dosare importante. Viorica Dinu este cea care judecă privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare în care este acuzat Dan Voiculescu.

Tot ea l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vântu în dosarul în care era acuzat de favorizarea infractorului. A doua magistrată acuzată de luare de mită, Antonela Costache, este preşedintele Secţiei de Penal de la Tribunalul Bucureşti. Judecătoarele acuzate de luare de mită urmau să dea verdictul, pe 18 martie, în cazul recursului procurorilor DNA pentru eliberarea lui Adrian Năstase.




×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close