Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Concluzii preliminare ale controlului la Spitalul din Ploieşti: Banii alocaţi nu se regăsesc în dotări

Concluzii preliminare ale controlului la Spitalul din Ploieşti: Banii alocaţi nu se regăsesc în dotări

Concluzii preliminare ale controlului la Spitalul din Ploieşti: Banii alocaţi nu se regăsesc în dotări
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
de M.Z.    |    03 Dec 2013   •   08:29

Neregulile de la spitalul din Ploieşti depăşesc deja imaginaţia. Echipa trimisă în control a constatat că, deşi i-au fost alocate constant fonduri, acestea nu se regăsesc în dotări şi nici în achiziţii, fiind aproape surprinzător că unitatea încă funcţionează, după cum au declarat surse din spital, potrivit Mediafax.

În plus, la ghereta de la poarta spitalului unde se vând pijamale şi căni de plastic, se vindeau şi seringi, branule şi perfuzoare. Există posibilitatea ca materialele sanitare să fie chiar cele care ar fi trebuit să existe în spital. 

Suspiciunea a apărut după plângerea unui pacient, iar echipa de control a Ministerului Sănătăţii a anunţat Poliţia.

Reporterii Antenei 3 au confirmat că seringile se vindeau printre haine şi caserole, iar acum poliţia a luat actele firmei la puricat. 
 
Materialele sanitare au fost ridicate pentru că proveneau de la acelaşi furnizor cu cel al spitalului. Ba mai mult, susţin surse, aveau aceeaşi serie cu seringile care, teoretic, trebuiau să existe în spital. Situaţia a fost descoperită după ce un pacient i s-a plâns lui Raed Arafat că a fost trimis la chioşc să cumpere branule şi seringi. Secretarul de stat a trimis un om din echipa de control la magazinul de haine, care s-ar fi întors cu materialele suspecte. 
 
Surse apropiate anchetei din Spitalul de Urgenţă Ploieşti spun că neregulile deja descoperite ar fi mai multe. Aparatura de pe secţia de Terapie Intensivă stă oprită. Să nu se strice, ar fi explicat angajaţii spitalului în faţa echipei de control. La Cardiologie, sunt 140 de paturi, în loc de 90 câte sunt aprobate, iar bugetul de achiziţii pe anul acesta nu este aprobat nici acum. 

Chirurgul Dan Oprea, doctorul care a avut curajul să dezvăluie realitatea înfiorătoare de la Spitalul Judetean din Ploieşti, a povestit în exclusivitate pentru Antena 3 ce se întâmplă în spitalul groazei. 
 
Citiţi şi Afaceri DUBIOASE la "SPITALUL GROAZEI" din Ploieşti

Banii spitalului GROAZEI din Ploieşti, în conturile familiei Cosma

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close