Antena 3 CNN Actualitate 100 de oameni ai străzii din Bucureşti, cazaţi temporar în spitale, din cauza frigului

100 de oameni ai străzii din Bucureşti, cazaţi temporar în spitale, din cauza frigului

100 de oameni ai străzii din Bucureşti, cazaţi temporar în spitale, din cauza frigului
Sursa foto: Persoana fara adapost
23 Ian 2010   •   19:03

Aproape 100 de oameni au fost strânşi de pe străzi vineri noapte în Capitală. Autorităţile continuă să-i ajute pe toţi cei care nu au adăpost şi să îi cazeze temporar în centre speciale sau în spitale. Din cauza gerului, patru persoane au murit în Bucureşti. Şi Serviciul de Ambulanţă al Capitalei a fost pentru 1.143 de cazuri, dintre care 80 căzuţi în stradă.

Primarul general, Sorin Oprescu, a dispus ca, în continuare, oamenii fără casă să fie strânşi şi duşi în spitale. Totuşi, unii dintre ei refuză ajutorul. Cei care au refuzat să fie aduşi într-un adăpost, au primit mâncare, saci de dormit şi pături. Cu toate acestea, din cauza gerului, noaptea trecută patru oameni au murit.

Expuşi la pericol din cauza gerului sunt toţi cei care lucrează în aer liber. De aceea, Ministerul Sănătăţii recomandă totuşi oamenilor să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la ger. De asemenea, este indicat consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice.

Serviciile de ambulanţă judeţene şi SMURD-ul au suplimentat, pentru această perioadă, numărul de echipaje şi i-au ajutat pe cei afectaţi de ger.

Meteorologii atenţionează că până miercuri, în estul, sudul şi centrul ţării se vor înregistra temperaturi de până la -25 de grade.

Antena 3

×
Subiecte în articol: persoane fara adapost spital
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close