67 de muzee ale României, RETROCEDATE

de M.Z.    |    14 Dec 2014   •   17:49
67 de muzee ale României, RETROCEDATE Foto: captura Antena 3

Un număr de 67 de muzee ale României nu mai sunt ale statului, pentru că au fost retrocedate sau sunt în curs de retrocedare.

Cazul a fost prezentat, duminică, la emisiunea Secvenţial, de la Antena 3. Iată, în înregistrarea de mai jos, muzeele care nu mai aparţin statului.


Trei muzee din Braşov au căzut victimă acestei acţiuni, a spus Ligia Fulga, directorul Muzeului Civilizaţiei Urbane din Braşov.

Drept urmare, ea, ca membru în Comisia Naţională a Muzeelor, a făcut numeroase petiţii la instituţiile statului.

"Ca membru în Comisia Naţională a Muzeelor am zis că ne trebuie să ne unim forţele ca să arătăm pericolul în care se află muzeele româneşti. Am făcut o petiţie pe care am înaintat-o Guvernului, lui Victor Ponta, Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Culturii", a precizat Ligia Fulga.


Petiţiile au fost depuse în cursul anului trecut.Deşi muzeele vor să se modernizeze, reprezentanţii lor nu pot accesa fonduri europene.

"Nefiind proprietari, nu putem să accesăm nici fonduri europene. Muzeele vor să se modernizeze, dar nu au această oportunitate", a explicat Fulga, duminică, la emsiunea Secvenţial, de la Antena 3.Parteneri
x close