Antena 3 CNN Actualitate Activitatea SRI la alegerile prezidențiale din 2009 ar putea fi verificată

Activitatea SRI la alegerile prezidențiale din 2009 ar putea fi verificată

Activitatea SRI la alegerile prezidențiale din 2009 ar putea fi verificată
13 Iun 2017   •   16:09

Comisia parlamentară pentru controlul SRI a decis ca, în cazul în care va fi sesizată în scris despre activităţile desfăşurate de SRI cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009, să facă o analiză a tuturor informărilor şi documentelor clasificate pe acest subiect, a anunţat, marţi, preşedintele comisiei, Adrian Ţuţuianu. 

"Urmare a discuţiilor de ieri din comisia specială de anchetă, am decis ca, în cazul în care vom fi sesizaţi în scris cu o solicitare care să privească activităţile desfăşurate de SRI în anul 2009, cu referire la alegerile prezidenţiale, să procedăm la o analiză a tuturor informărilor care sunt documente clasificate pe acest subiect şi să vedem în ce măsură aceste date şi informaţii au relevanţă pentru lucrările comisiei de anchetă privitoare la alegeri", a precizat Ţuţuianu. 

Întrebat dacă membrii Comisiei SRI se vor sesiza şi în privinţa afirmaţiilor fostului şef al SRI George Maior, Ţuţuianu a arătat că, în cazul în care va fi necesar, va cere şi un raport de la SRI pe această temă. 

"Domnul Maior a spus trei lucruri în cadrul audierilor de ieri: presiuni, că SRI a acţionat în limitele legale şi că a sesizat instituţiile statului anumite nereguli legate de procesul electoral. Vom verifica exact ce s-a întâmplat în anul 2009 cu referire la procesul electoral. Toate (documentele - n.r.) sunt la SRI, evident că o să cerem şi un raport şi o să cerem şi documente în măsura în care ele ne sunt necesare pentru a ne formula un punct de vedere", a adăugat Ţuţuianu. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: activitate SRI Adrian Ţuţuianu
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close