Antena 3 CNN Actualitate Adevărul de dincolo de moarte! Secretul uzinei de diamante a lui Nicolae Ceauşescu

Adevărul de dincolo de moarte! Secretul uzinei de diamante a lui Nicolae Ceauşescu

Adevărul de dincolo de moarte! Secretul uzinei de diamante a lui Nicolae Ceauşescu
Sursa foto: Foto: observator.a1.ro
05 Iul 2016   •   12:03

Au trecut mai bine de 26 de ani de la Revoluţie şi de la moartea lui Nicolae Ceauşescu, dar secretele continuă să iasă la iveală.

Ion Pacepa, cel mai important dezertor din sistemul comunist de informaţii, a făcut dezvăluiri uluitoare despre faptul că ţara noastră ar fi făcut contrabandă cu droguri în Occident, iar după construirea unei fabrici de diamante sintetice, contrabandişti plătiţi de statul român le-ar fi vândut la negru în Europa Occidentală, susţine Ion Pacepa, cel mai important dezertor din sistemul comunist de informaţii.

În cartea sa, „Orizonturi Roşii“, fostul consilier personal al lui Nicolae Ceauşescu, general, director adjunct al Departamentului de Informaţii Externe şi Secretar de Stat în Ministerul de Interne dezvăluie visul lui Ceauşescu de a vrea propria fabrică de diamante.

“În 1975, Ceauşescu mi-a ordonat să obţin tehnologia şi echipamentul pentru producerea diamantelor sintetice, iar după doi ani i-am prezentat mostre de diamante, obţinute experimental într-o instalaţie – pilot. Încântat, Ceauşescu mi-a ordonat să construiesc o fabrică pentru a produce în secret diamante sintetice în România. Am construit uzina de diamante aşa cum ar fi făcut-o un capitalist, folosind o clădire veche, abandonată, în loc să construiesc una nouă, bătătoare la ochi, după cum este moda în blocul sovieric, şi am dotat-o cu o mulţime de computere, în locul muncitorilor. În toamna anului 1977, uzina era în probe tehnologice, iar la începutul lui 1978, a început producţia indistrială pe scară largă. Când Elena a văzut primele mostre de diamante sintetice, a făcut ochii cât cepele şi a cerut imedit ca un borcan plin cu diamante sintetice să fie pregătit pentru aniversarea a 60 de ani de la naşterea lui Ceauşescu, 26 ianuarie 1978 (...)Nu pot uita expresia sa stupefiată când am deschis uriaşul safe şi i-am arătat primle 50 de kg de diamante produse acolo“. Ceauşescu nu a zis nimic la uzină. "«M-ai uimit», mi-a spus când am ajuns la biroul său. «Acum trebuie să intrăm în afaceri cu diamante pe picior mare. DIE ăsta al tău trebuie să vândă stelele în secret, pe piaţa occidentală, aşa cum procedează şi cu cocaina aflată în tranzit dinspre Asia spre Europa şi pe care o confiscăm la graniţă», mi-a mai ordonat. România şi Bulgaria au făcut contrabandă cu droguri în occident, acum aceiaşi contrabandişti au început să vândă la negru diamante sintetice, în Europa Occidentală”, scrie Pacepa, potrivit Adevărul.

 

×
Subiecte în articol: Nicolae Ceauşescu general
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close