Antena 3 CNN Actualitate Adio, centrale de apartament! Anunțul făcut de ministrul Mediului

Adio, centrale de apartament! Anunțul făcut de ministrul Mediului

Ministrul Mediului susține că unul dintre motovele poluării uriașe din București este numărul mare de centrale de apartament și are o propunere pentru Primăria Capitalei. Tanczos Barna dorește să nu mai fie emisă nicio autorizație de construire fără centrală comună, cel puțin la nivel de bloc.

Adio, centrale de apartament! Anunțul făcut de ministrul Mediului
de Gabriel Dano    |    10 Mar 2021   •   19:35

Potrivit ministrului Mediului, poluarea mare din București e o consecință a faptului că, „de 20 de ani, cel puțin, nu s-a luat nicio măsură pentru reducerea poluării, nici pe poluarea industrială, nici pe poluare casnică din încălzirea rezidențială. Sunt din ce în ce mai multe centrale termice individuale pentru că nu merge sistemul centralizat de termoficare.”

Soluția lui Tanczos Barna pentru poluarea din București

„Noi am propus Primăriei să nu mai emită nicio autorizație de construire fără centrală comună, cel puțin la nivel de bloc, pentru că o centrală pentru fiecare apartament, aduce poluarea la nivelul solului, mai aproape de sol. Cu cât aceste centrale sunt mai jos, cu atât este mai rău. Cu cât aceste centrale au un coș la 40 – 50 metri, cu atât e mai bine. De aceea e preferat un sistem centralizat de încălzire și apă caldă.

 Așteptăm, aceste PUZ-uri și modificări sunt clare. Sper să ajungem la un moment dat la o decizie fermă în care să nu mai emită autorizație de construire pentru blocuri noi fără centrala comună. Și încălzirea centralizată CET ar trebui să permită acest lucru, dar e mai complicat”, a spus ministrul Mediului, conform Digi24.

×
Subiecte în articol: centrala de apartament
Parteneri
Incendiul de la Poliţia Capitalei: Mână criminală sau incident?
x close