Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase a fost achitat în dosarul "Mătuşa Tamara". Avocatul lui Năstase: "O judecată dreaptă şi o soluţie corectă"

Adrian Năstase a fost achitat în dosarul "Mătuşa Tamara". Avocatul lui Năstase: "O judecată dreaptă şi o soluţie corectă"

Adrian Năstase a fost achitat în dosarul "Mătuşa Tamara". Avocatul lui Năstase: "O judecată dreaptă şi o soluţie corectă"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Dec 2011   •   09:48

Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, joi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Mătuşa Tamara. Decizia poate fi atacată cu recurs. În acelaşi dosar, au fost achitaţi şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi.

"O judecată dreaptă şi o soluţie corectă, care spune ceva despre justiţia din România. O să vedem în următoarele zile dacă Parchetul înţelege să o atace cu recurs" a declarat avocatul lui Adrian Năstase, după anunţarea deciziei instanţei.

"Sunt foarte curios care vor fi argumentele Parchetului în cazul unui eventual recurs", a adăugat avocatul.

Adrian Năstase, despre dosarul „Mătuşa Tamara”: Decizia a fost corectă. Există o încercare de intimidare a judecătorilor



Dosarul "Mătuşa Tamara" a tulburat apele în PSD la momentul apariţiei sale. 2006 a fost anul în care Adrian Năstase a pierdut, pentru moment, totul în politică - atât funcţia din PSD, dar şi şefia Camerei Deputaţilor.

Moştenirea lui Adrian Năstase a pus Partidul Social Democrat pe un butoi cu pulbere. Ca să stingă suspiciunile, liderul social-democrat de atunci a invitat ziariştii acasă, pentru a le arăta bunurile pe care le deţine. Cu toate acestea, retragerea sa din funcţii era iminentă. Ulterior, Adrian Năstase a luat decizia de a se autosuspenda.

A urmat celebra noapte a cuţitelor lungi de la hotelul Confort, când Adrian Năstase a fost pus la zid de conducerea de atunci a PSD, pentru că dăuna imaginii partidului.

 


Următorul la capitolul autosuspendare a fost Dan Ioan Popescu. El a vacantat locul de la conducerea PSD Bucureşti, lăsând calea liberă pentru Marian Vanghelie.

În tot acest timp, grupul de la Cluj prindea tot mai mult teren, dând PSD-ului chiar şefia SRI. La finalul lui 2006, au venit alegerile pentru şefia PSD, când s-au luptat Mircea Geoană şi Sorin Oprescu.

"Pe mine nu m-a învins Traian Băsescu, m-au vândut unii lideri de partid", spunea Sorin Orescu.

Surpriza congresului nu a fost reconfirmarea lui Mircea Geoană în fruntea partidului, ci prăbuşirea lui Miron Mitrea. Acesta a fost înlocuit de mai tânărul Titus Corlăţean, în funcţia de secretar general.

Aşa a transformat mătuşa Tamara PSD-ul într-o adevărată piesă de teatru cu aliaţi, trădători şi ţapi ispăşitori în distribuţie.
 




×
Subiecte în articol: Adrian Nastase PSD
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close