Antena 3 CNN Actualitate Ajutor de la stat pentru persoanele defavorizate. Ce primesc oamenii în pandemie

Ajutor de la stat pentru persoanele defavorizate. Ce primesc oamenii în pandemie

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri, că a cumpărat 115 milioane de măști de protecţie pentru persoanele şi familiile defavorizate, acestea urmând să fie distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitari.

Ajutor de la stat pentru persoanele defavorizate. Ce primesc oamenii în pandemie
Sursa foto: Pixabay
de Denisa Nedelcu    |    24 Iun 2020   •   16:50

Achiziția măștilor de protecție s-a făcut prin OUG, prin procedura de negociere fără publicare prealabilă, în condițiile prevăzute de lege și în baza necesarului realizat de autoritățile publice locale, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii, remis presei miercuri.

"În urma finalizării achiziției, vor fi cumpărate 115 milioane de măști în valoare de 73.600.000 lei fără TVA, cu un preț unitar de 0,68 lei fără TVA/mască", informează documentul oficial al instituţiei conduse de Nelu Tătaru.

Măștile de protecție vor fi transportate direct la direcțiile de sănătate publică în termenul maxim de până la şapte zile și vor fi distribuite beneficiarilor de către autoritățile publice locale cu ajutorul asistenților medicali comunitari și ai mediatorilor sanitar.

Cum intră oamenii în posesia măştilor

Fiecare persoană eligibilă va primi 50 măști de protecție, iar de acest sprijin vor beneficia 2.300.000 de persoane defavorizate, după cum urmează:

"a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, cu modificările și completările ulterioare;

d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare", potrivit MS.
 

×

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close