Antena 3 CNN Actualitate ALOCAȚII 2020. Camera Deputaților a votat dublarea alocațiilor pentru copii. Legea merge la Iohannis

ALOCAȚII 2020. Camera Deputaților a votat dublarea alocațiilor pentru copii. Legea merge la Iohannis

Deputații au votat dublarea alocațiilor pentru copii. Inițiativa a fost susținută de PSD, dar nimeni de la Putere nu a votat împotrivă. Camera Deputaților a for decizional.

ALOCAȚII 2020. Camera Deputaților a votat dublarea alocațiilor pentru copii. Legea merge la Iohannis
18 Dec 2019   •   13:33

ALOCAȚII 2020 Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege iniţiat de PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii. În favoarea legii au votat 179 de deputați, 9 aleși s-au abținut, nimeni nu a fost împotrivă. 

Potrivit proiectului, "alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3);

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap".

Legea intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

La final, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a precizat că deputaţii PNL au scos cartela din aparat şi nu au votat.

"Scoaterea cartelei este un gest ruşinos şi arată grija PNL pentru copii. Mă întreb câte alocaţii puteau dubla cu cei 300 milioane de euro pe care i-au dat zilele trecute unor privaţi", a spus Simonis.

Deputatul PNL Pavel Popescu a transmis că prin votarea acestui proiect s-a mărit gaura la buget. "Aţi lăbărţat gaura lăsată la buget. Nu v-aţi gândit nicio secundă la buget, la copii", a arătat el.

Votul din Cameră a fost precedat de un adevărat scandal între PSD și PNL. 

Circ în Parlament pe dublarea alocațiilor copiilor. Nicolae Bacalbașa și liderul deputaților PNL s-au insultat în plen: „Mirosea violent a alcool”

×
Subiecte în articol: alocaţii
Parteneri
arcel Ciolacu, anunțul momentului despre majorarea pensiilor
x close