Antena 3 CNN Actualitate Ancheta parlamentară pentru alegerile din 2009 merge mai departe

Ancheta parlamentară pentru alegerile din 2009 merge mai departe

Ancheta parlamentară pentru alegerile din 2009 merge mai departe
25 Apr 2017   •   12:33

Parlamentarii nu renunţă la ancheta privind alegerile prezidenţiale din 2009. Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a anunţat, marți, că parlamentarii vor continua demersurile, având însă grijă ca ancheta lor să nu se suprapună cu cea a Parchetului General. 

''Pentru a nu mai exista niciun fel de confuzie am făcut un amendament în care la aliniatul 3, articolul 1 se preciza foarte clar că obiectul comisiei nu poate să constituie cercetarea în zona infracțiunilor de abuz în serviciu și de falsificare a documentelor electorale, infracțiune de care nu am prea auzit, în așa fel încât să nu ne suprapunem peste ancheta făcută de către Parchet. După cum știți, doar în regulamentul Camerei se vorbea că este interzisă o astfel de suprapunere, am precizat în mod expres că nu intrăm în această zonă, prin urmare nu mai avem niciun motiv să blocăm adoptarea hotărârii'', a spus Nicolicea.

Procurorii au anunţat că vor ancheta dezvăluirile lui Dan Andronic despre întâlnirile dintre şefii SRI, Laura Codruţa Kovesi şi mai mulţi politicieni în noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009, după închiderea urnelor. Ancheta Parchetului General ar anula comisia parlamentară, însă deputaţii şi senatorii vor să verifice alte aspecte decât cele precizate în comunicatul Parchetului.

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close