Antena 3 CNN Actualitate Anunț de ultimă oră! Denunț penal pentru Guvernul Orban. Care sunt acuzațiile?

Anunț de ultimă oră! Denunț penal pentru Guvernul Orban. Care sunt acuzațiile?

Denunț penal împotriva Guvernului Orban. Asociația Civică Solidaritatea din Hunedoara acuză Executivul și senatorul PNL, Carmen Hărău, de trafic de influență după anunțul unor ajutoare de stat pentru anumite multinaționale. Reclamanții susțin că ajutoarele încalcă prevederile tratatului de funcționare ale Uniunii Europene și că sute de milioane de euro promise companiilor echivalează cu suma necesară dublării alocațiilor.

Anunț de ultimă oră! Denunț penal pentru Guvernul Orban. Care sunt acuzațiile?
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Iul 2020   •   13:30

”Guvernul României condus de Ludovic Orban intenționează să acorde ajutor de stat unor societăți multinaționale. Toate sunt străine. Ajutoarele de stat încălcă Articolul 107 din Tratatul pentru funcționare al Uniunii Europene, care spune că nu ai voie decât pentru motive bine întemeiate și pe perioadă bine determinată.

Noi ne-am autosesizat și am făcut acest denunț penal împotriva lui Ludovic Orban, prim-ministru al României, Cîțu Vasile-Florin, ministrul Finanțelor Publice, Popescu Virgil-Daniel, ministrul Economiei, Hărău Carmen, senator din partea Partidului Național Liberal”, a declarat reprezentantul Asociației. 

De asemenea, acesta susține că senatoarea Carmen Hărău se află în incompatibilitate, motiv pentru care a înaintat încă un dosar în acest caz. 

”Este în stare pură trafic de influență și mai ales dumneaei i-am făcut al doilea dosar de incompatibilitate, pentru că mai are un dosar de incompatibilitate, pentru că este mebră a unui grup de interes economic”, a adăugat acesta. 

×
Subiecte în articol: denunt penal Guvernul Orban
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close