Antena 3 CNN Actualitate Atentate la Paris: Nouă persoane, reținute după perchezițiile de la Bruxelles

Atentate la Paris: Nouă persoane, reținute după perchezițiile de la Bruxelles

Atentate la Paris: Nouă persoane, reținute după perchezițiile de la Bruxelles
19 Noi 2015   •   19:04

Nouă persoane au fost reținute joi la Bruxelles în cadrul anchetei desfășurate în legătură cu atacurile teroriste de la Paris și anturajul lui Bilal Hadfi, unul din jihadiștii decedați în atentatele din capitala Franței, a anunțat joi Parchetul federal belgian, într-un comunicat citat de AFP.

Șapte persoane au fost arestate în dosarul privindu-l pe atentatorul sinucigaș Bilal Hadfi, în cursul a șase percheziții întreprinse la Bruxelles, mai ales în cartierul Molenbeek, considerat o placă turnantă a jihadismului european.

Alte două arestări au fost operate în cadrul mai general al anchetei referitoare la atentatele comise vineri seară în capitala Franței, a indicat Parchetul federal belgian.

Dosarul lui Bilal Hadfi, 20 de ani, de naționalitate franceză, dar rezident în Belgia, a fost deschis la începutul lui 2015, după plecarea jihadistului în Siria.

Pe lângă Molenbeek, percheziții au mai avut loc și în cartierele Uccle, Bruxelles-centre și Jette, vizând 'anturajul direct al lui Hadfi, familia și prietenii', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Parchetului.

O altă operațiune a fost întreprinsă în cartierul bruxellez Laeken, 'în cadrul dosarului privind atentatele de la Paris', o persoană fiind reținută pentru audiere.

Două percheziții suplimentare au fost efectuate mai târziu la Jette și Molenbeek-Saint-Jean, soldate cu reținerea a încă unei persoane.

×
Subiecte în articol: Atentat terorist Paris
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close