Antena 3 CNN Actualitate Avocata familiei Elodiei a contestat un magistrat în dosarul Cioacă. Cererea de recuzare, respinsă

Avocata familiei Elodiei a contestat un magistrat în dosarul Cioacă. Cererea de recuzare, respinsă

Avocata familiei Elodiei a contestat un magistrat în dosarul Cioacă. Cererea de recuzare, respinsă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Mar 2014   •   09:52
Update 15.48 - Curtea de Apel Piteşti a respins cererea de recuzare a unuia dintre cei doi magistraţi care judecă dosarul în care Cristian Cioacă este acuzat de uciderea soţiei sale, depusă, joi, de avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, care a solicitat strămutarea procesului la o altă instanţă, informează Mediafax.

Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a declarat, joi, că a cerut strămutarea procesului la o altă instanţă, urmând ca această solicitare să fie judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tot joi, Curtea de Apel Piteşti a dispus amânarea procesului şi a stabilit un nou termen pentru 25 martie, întrucât avocata lui Cristian Cioacă nu s-a prezentat la termen.
 
Crina Radu o acuză pe avocata poliţistului că ar încerca să tergiverseze soluţionarea dosarului, după ce clientul său a fost pus în libertate.
 
"Instanţa i-a dat un avertisment (avocatei lui Cristian Cioacă - n.r.). Am cerut amendarea pentru că nu s-a prezentat în mod nejustificat, nu a depus nimic. Practic, eu apreciez că este o încercare de a tergiversa soluţionarea dosarului, pentru că, după ce a fost pus în libertate doreşte întârzierea unei soluţii în acest dosar", a afirmat avocata Crina Radu.
 
Joi dimineaţă, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu în procesul în care Cristian Cioacă este acuzat de uciderea soţiei sale, a depus, la Curtea de Apel Piteşti, o cerere de recuzare a unuia dintre cei doi magistraţi care judecă acest dosar, ea spunând că are suspiciuni asupra imparţialităţii judecătorului respectiv.
 
"Am cerut recuzarea doamnei judecător care a opinat să-l pună în libertate pe Cristian Cioacă motivat de faptul că au apărut articole în presă şi chiar acum e lângă mine, pe holule Curţii de Apel, un domn oarecare care spune că toată lumea ştie că doamna judecător a fost sau este vecină cu Cristian Cioacă în cartier, că se cunosc de când erau mici. Pe de altă parte, din modul în cum condus şedinţele de judecată, cum a formulat întrebările unor martori, mie mi-a creat suspiciuni asupra imparţialităţii dumneaei şi am depus o cerere de recuzare", declara, joi dimineaţă, avocata Crina Radu.
 
Radu mai spunea că judecătoarea în cazul căreia a solicitat recuzarea face parte din completul de apel care judecă dosarul în care Cioacă este acuzat de uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu, precizând că aceasta a fost cea care a opinat de fiecare dată pentru eliberarea poliţistului din penitenciar.
_______________________________________

Ştirea iniţială 09.52

Avocata familiei Elodiei Ghinescu a contestat un magistrat, pe motiv că acesta a decis eliberarea poliţistului Cristian Cioacă.

Avocata Crina Radu spune că judecătorul ar avea o relaţie de prietenie cu poliţistul.

Astăzi, Cristian Cioacă ar putea afla azi dacă se va întoarce după gratii.

Poliţistul a fost eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibaşi, după ce completul de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti a admis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar.


×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca elodia ghinescu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close