Antena 3 CNN Actualitate Avram Gal, patronul care a inventat burgerul de 6000 de euro, a fost condamnat la închisoare

Avram Gal, patronul care a inventat burgerul de 6000 de euro, a fost condamnat la închisoare

Avram Gal, patronul care face burgeri cu foiţe de aur de 6.000 de euro, a fost condamnat la închisoare cu executare.

Avram Gal, patronul care a inventat burgerul de 6000 de euro, a fost condamnat la închisoare
Sursa foto: TikTok
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2024   •   13:37

Avram Gal, președintele PSD Câmpia Turzii, a pretins că are pile în instituțiile din București și că poate aranja un contract de livrare de materiale de protecție COVID. În realitate a luat banii, peste 400.000 de lei, și i-a cheltuit pe distracții și mașini de lux.

Avram Gal, patronul Transylvania Steak House, cunoscut pentru mâncarea extrem de scumpă şi prietenia cu Pescobar, patronul Taverna Racilor, este candidatul PSD pentru Primăria Municipiului Câmpia Turzii şi preşedintele filialei locale a PSD.

Gal are o mare pasiune pentru aur. În restaurantul său, totul e cu aur, de la carne la cafea. Totuşi, produsul cel mai exclusivist sau "Topul de pe lume", aşa cum îi place să spună, este burgerul de 6200 de euro destinat publicului Untold. Ce conţine, însă, burgerul? Un kilogram de vită Kobe, o chiflă făcută cu maya veche de 300 de ani, apoi virgină dintr-un icerberg din Antarctica, foiţă de aur, cartofi de 700 de euro kilogramul, caviar Beluga, trufe, jamon din cel mai costisitor.

De altfel, Avram Gal este foarte activ pe TikTok, cu sute de postări despre mâncare, călătorii de lux şi referinţe intercontinentale.

Avram Gal, condamnat la închisoare cu executare

Topul de pe lume se va opri, însă, pentru o perioadă pentru afaceristul din Câmpia Turzii, după ce a fost condamnat la închisoare. El a fost acuzat că în luna martie 2020, ar fi pretins aproximativ 600.000 de lei de la reprezentantul unei firme pe care l-a lăsa să creadă că are influenţă asupra unei companii naţionale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine pe reprezentanţii companiei de stat să cumpere de la firma sa echipamente de protecţie împotriva COVID.

Ţeapa a mers până la capăt, iar Avram Gal ar fi încasat o parte din banii ceruţi, însă a ajuns să fie cercetat de procurorii DNA.

Acum, Avram Gal a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Mai mult, judecătorii au menţinut sechestrul pus de procurorii DNA pe bunurile afaceristului până la concurenţa sumei de 440.940 de lei. Totuşi, decizia nu este definitivă, iar afaceristul din Câmpia Turzii şi avocaţii săi o pot ataca cu apel.

×
Subiecte în articol: Avram Gal
Parteneri
Circulaţie îngreunată la metrou, pe Magistrala 2
x close