Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Sindicatele ar trebui să aibă "inteligenţa" să nu facă grevă generală. Guvernul nu va ceda

Băsescu: Sindicatele ar trebui să aibă "inteligenţa" să nu facă grevă generală. Guvernul nu va ceda

Băsescu: Sindicatele ar trebui să aibă "inteligenţa" să nu facă grevă generală. Guvernul nu va ceda
Sursa foto: Traian Bãsescu
17 Sep 2009   •   15:50

Sindicatele ar trebui să aibă "inteligenţa" să nu facă grevă generală, aşa cum au anunţat, de vreme ce acest demers nu va rezolva nimic în ce priveşte noul sistem de salarizare, stabilit pe baza unor principii corecte şi echitabile a avertizat joi, la postul public de radio , preşedintele Traian Băsescu.
Şeful statului a apreciat că este menirea sindicatelor să fie nemulţumite de măsurile Executivului, însă nemulţumirea lor se poate manifesta şi prin alte metode, precum declaraţii sau prin atitudini.
"Sper să avem inteligenţa să n-o facem (greva, n.r.) pentru că asta nu va rezolva nimic. Sistemul de salarizare a fost stabilit pe baza unor principii corecte, nimeni nu poate miza pe o lege bună de la început", a răspuns preşedintele.

BĂSESCU: E OBLIGAŢIA SINDICATELOR SĂ FIE NEMULŢUMITE



Băsescu a apreciat caracterul reformist al celor trei legi asumate de Guvern, pe fondul nevoii de diminuare a aparatului de stat, de performanţă şi de eliminare a mentalităţii "bugetul este vistieria personală a cuiva?.
Şeful statului a recunoscut că respectivele acte normative sunt perfectibile şi vor fi suspuse corecţiilor de către Guvern acolo unde va fi nevoie, însă a subliniat că Guvernul nu are cum să cedeze presiunilor sindicatelor, chiar în condiţiile unei greve, "pentru că ar înseamna a ceda paşi înapoi" în domeniul reformelor care ar fi trebuit demarate încă din 2007.

ŞEFUL STATULUI DESPRE MAGISTRAŢI: SE ÎNCALCĂ DREPTUL ACCESULUI LA JUSTIŢIE




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: grevă sindicate legi asumare
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close