Antena 3 CNN Actualitate Bebeluș născut prematur, depistat cu COVID-19 chiar la naștere: "Este în stare foarte gravă. Prognosticul este rezervat"

Bebeluș născut prematur, depistat cu COVID-19 chiar la naștere: "Este în stare foarte gravă. Prognosticul este rezervat"

Bebelușul de doar 4 zile infectat cu COVID este în stare gravă. Medicii fac eforturi pentru a-l salva iar lupta este tot mai grea având în vedere că acesta a fost născut prematur. Acum este internat la maternitatea din Suceava iar rudele nou-născutului speră la o minune.

Bebeluș născut prematur, depistat cu COVID-19 chiar la naștere: "Este în stare foarte gravă. Prognosticul este rezervat"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    09 Mar 2021   •   17:35

Cazul copilului este unul rar, fiind cel mai tânăr pacient la care virusul a fost confirmat în urma a două teste consecutive. Iar la nivel mondial, cazurile de transmitere a infecției de la mama la făt sunt extrem de rare.

"În momentul de față este în stare foarte gravă, intubat și ventilat mecanic, în secția de neonatologie. Prognosticul este rezervat". a declarat pentru Antena 3, Dan Teodorovici, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Suceava

O tânără de 22 de ani cu o sarcină de 30 de săptămâni, s-a prezentat la Maternitatea din Botoşani în stare gravă. Aceasta a fost confirmată pozitiv cu SARS-CoV-2. Medicii au considerat că este nevoie de cezariană. După naştere, s-a stabilit că şi bebelușul este pozitiv și că luase virusul de la mamă.

„S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani.

S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat dr. Monica Adăscăliţei, într-o conferință de presă.

„În judeţul Botoşani este cel mai tânăr pacient pozitiv. Am mai avut mame pozitive care au născut, dar au fost feţi negativi. Acum este o anchetă epidemiologică în desfăşurare şi vom vedea exact cauzele pozitivării. Transmiterea placentară este foarte rară”, a mai explicat medicul Monica Adăscăliţei.

În cursul zilei de luni, copilul a fost transferat, intubat, la Maternitatea din Suceava, aflându-se pe Secţia de terapie intensivă a acestei unităţi medicale.

 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close