Antena 3 CNN Actualitate Bebeluşul rănit după prăbuşirea faţadei unui hotel a fost externat

Bebeluşul rănit după prăbuşirea faţadei unui hotel a fost externat

Bebeluşul rănit după prăbuşirea faţadei unui hotel a fost externat
Sursa foto: Foto: bookingexpert.ro
22 Apr 2012   •   13:54

Bebeluşul rănit după prăbuşirea unei bucăţi din faţada hotelului bucureştean Minerva a părăsit, sâmbătă seară, Spitalul "Grigore Alexandrescu", după efectuarea investigaţiilor în urma cărora nu au fost depistate probleme majore, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii unităţii sanitare.
   
Fetiţa în vârstă de şase luni a fost adusă la spital având cioburi pe tot corpul, potrivit aceloraşi surse. Medicii au supus-o la investigaţiile necesare pentru a fi găsite toate particulele de sticlă.
   
O bucată din faţada hotelului Minerva s-a prăbuşit, sâmbătă după-amiază, peste terasa unui restaurant. În urma prăbuşirii, terasa restaurantului aflat la parterul hotelului, construită în principal din sticlă, a fost distrusă.
   
Bebeluşul care a fost rănit se afla, la acel moment, în restaurant, împreună cu părinţii.
   
Reprezentanţii restaurantului au afirmat că incidentul s-a produs după ce mai mulţi muncitori au lucrat pe acoperiş folosind un picamăr.
   
Unul dintre proprietarii chinezi ai restaurantului a declarat, pentru MEDIAFAX, că la hotel a fost adusă, încă de sâmbătă dimineaţă, o echipă de muncitori, pentru a înlocui finisajele de pe acoperişul hotelului. "S-a lucrat încă de dimineaţă. La un moment dat, s-a auzit un zgomot puternic, ca de picamăr", a spus acesta.
   
Prăbuşirea bucăţii de faţadă a fost cauzată de lucrările neautorizate efectuate la imobil de proprietarul acestuia, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, în urma unui control realizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, Bogdan Oprea, ISC a întreprins un control la hotel după prăbuşirea faţadei, prilej cu care proprietarul imobilului a spus că nu are autorizaţie de construcţie pentru lucrările pe care le efectua la terasă.
   
"Este vorba despre lucrări de hidroizolaţie, pentru care, conform legii, este necesară autorizaţie, întrucât imobilul se află într-o zonă istorică protejată. Un utilaj folosit la lucrări a afectat punctul de sprijin al unui ornament de pe faţadă, acesta a căzut şi a lovit un alt ornament, care s-a prăbuşit peste restaurantul aflat la parter. Lipsa documentelor necesare pentru a face lucrările constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă penală sau cu închisoare de la trei luni la trei ani", a precizat sursa citată.
   
Potrivit lui Oprea, în urma constatărilor, ISC, aflat în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, va sesiza, luni, organele de cercetare penală.

Împotriva proprietarului hotelului ar mai putea fi depuse două plângeri, de către părinţii bebeluşului rănit după prăbuşirea bucăţii de faţadă şi, respectiv, de către deţinătorii restaurantului avariat cu aceeaşi ocazie, spun oficiali din Poliţia Capitalei.

×
Subiecte în articol: bebelus Minerva hotel Capitală sticla rani
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close