Antena 3 CNN Actualitate Bisfenol - substanţa cancerigenă care se găseşte în sute de produse pentru copii

Bisfenol - substanţa cancerigenă care se găseşte în sute de produse pentru copii

Bisfenol - substanţa cancerigenă care se găseşte în sute de produse pentru copii
Sursa foto: Foto: allwellness.wordpress.com
22 Sep 2012   •   09:44

Este oficial: bisfenolul e cancerigen. Şi, mai nou, substanţa e pusă în legătură directă cu obezitatea la copii. La noi, se găseşte în sute de produse pentru copii: în ambalajele metalice ale conservelor, în jucării, în biberoane sau în veselă. Dar, autorităţile nu fac nimic. Şi chiar dacă ar vrea, nu au cu ce pentru că le lipsesc echipamentele necesare pentru detectarea substanţei toxice.

În România nu există nici aparatul şi nici reactivii folositi în determinarea cantităţii de bisfenol din plastic. Există însă o lege care nu este respectată. Şi mii de părinţi care rămân cu incertitudinea - îşi otrăvesc sau nu copiii?

Practic, în România, nu există niciun laborator care să analizeze concentraţia de bisfenol din produse. În timp ce în ţările civilizate, lupta împotriva BPA-ului este continuă…la noi, autorităţile ridică din umeri. Doar cei care cumpără din farmacii sunt ceva mai feriţi de pericol.

BPA-ul imită estrogenul si are efecte nocive asupra sanatatii: odată pătruns în organism produce disfuncţii hormonale, deviaţii comportamentale, hiperactivitate şi chiar agresiune. De asemenea, poate determina instalarea prematură a pubertăţii. Stimulează dezvoltarea glandelor mamare, măreşte semnificativ dimensiunile prostatei şi afectează funcţionarea sistemului imunitar.


×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close