Antena 3 CNN Actualitate București, oraș înfrățit cu Tbilisi, capitala Georgiei. Acordul a fost aprobat de Consiliul General

București, oraș înfrățit cu Tbilisi, capitala Georgiei. Acordul a fost aprobat de Consiliul General

Înfrăţirea între Bucureşti şi Tbilisi, capitala Georgiei, a fost aprobată astăzi de către Consiliul General al Capitalei, cu 50 de voturi "pentru" şi o abţinere.

București, oraș înfrățit cu Tbilisi, capitala Georgiei. Acordul a fost aprobat de Consiliul General
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    26 Mai 2022   •   11:29

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a subliniat că proiectul este aprobat chiar de Ziua naţională a Georgiei.

"Pentru că astăzi este Ziua naţională a Georgiei, un mesaj de 'la mulţi ani' din partea administraţiei publice locale pentru poporul georgian, care a avut în ultimele decenii un destin similar cu al nostru. A trecut prin comunism, prin dominaţia rusă şi îşi caută drumul către democraţie şi lumea occidentală.

Avem pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind înfrăţirea cu capitala Georgiei. Sperăm ca în continuare legăturile între noi să fie consistente şi să ajute drumul fiecăruia către lumea occidentală", a spus edilul general.

Potrivit acordului, autorităţile vor încuraja cooperarea în domeniile culturii, artei şi ştiinţei prin efectuarea de schimburi de experienţă şi de bune practici între delegaţiile oamenilor de cultură şi prin organizarea de expoziţii, festivaluri, ateliere şi conferinţe.

Cele două oraşe vor încuraja cooperarea în domeniile infrastructurii, investiţiilor, sportului, turismului, tineretului, asistenţei sociale, protecţiei mediului, prin efectuarea de schimburi de experienţă şi de bune practici între delegaţiile de specialişti.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close