Antena 3 CNN Actualitate Câinii poliţişti ai singurului Centru Chinologic din ţară ar putea fi trimişi în sprijinul japonezilor

Câinii poliţişti ai singurului Centru Chinologic din ţară ar putea fi trimişi în sprijinul japonezilor

 Câinii poliţişti ai singurului Centru Chinologic din ţară ar putea fi trimişi în sprijinul japonezilor
Sursa foto: Foto: k9one.com
14 Mar 2011   •   16:52

Prefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Răcuciu, a declarat luni că va discuta cu directorul singurului centru chinologic din ţară, aflat la Sibiu, despre posibilitatea de a trimite câini poliţişti special antrenaţi, pentru a veni în sprijinul Japoniei, conform Agerpres.

Centrul Chinologic de la Sibiu antrenează şi dresează anual 300 de câini, o parte dintre ei fiind pregătiţi pentru a face faţă şi în caz de dezastre naturale şi acţiuni de căutare a supravieţuitorilor după cutremure.

Prefectura sibiană are cu atât mai multe motive să îşi ofere sprijinul către niponii afectaţi de cutremur, cu cât guvernul japonez va inaugura marţi un proiect de ajutorare a bolnavilor sibieni.

Proiectul presupune o finanţare nerambursabilă pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, iar banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unor aparate performante pentru secţia de Cardiologie.

×
Subiecte în articol: japonezi sprijin Sibiu
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close