Care este politica României față de Rusia. Anunțul făcut de Teodor Meleșcanu

04 Aug 2017   •   23:23
Care este politica României față de Rusia. Anunțul făcut de Teodor Meleșcanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, susţine că politica României cu Rusia este caracterizată prin termenii "descurajare şi dialog", la fel ca relaţia dintre NATO şi Rusia.

"Relaţia cu Rusia a fost foarte clar definită de către NATO prin două sintagme: descurajare şi dialog. Descurajare înseamnă o prezenţă în partea estică a continentului european în care au loc, cel puţin din partea Rusiei, o acumulare foarte serioasă de forţe armate şi armamente, o prezenţă care să fie proporţională fără să dea imaginea unui pericol, dar o prezenţă care să asigure securitatea flancului estic şi, în acelaşi timp, o politică de dialog pe teme care nu fac obiectul sancţiunilor. Aceasta este şi politica noastră: descurajare şi dialog", a afirmat vineri Meleşcanu la un post de televiziune

Întrebat despre declararea de către autorităţile de la Chişinău a vicepremierului rus Dmitri Rogozin drept persona non grata în Republica Moldova, Meleşcanu a răspuns: "În loc ca vicepremierul Rogozin să aibă tribuna de pe care îşi prezenta punctele de vedere pe teritoriul Republicii Moldova, adică în Transnistria, o s-o facă de la Moscova, sau din altă parte. Eu nu cred că el se va schimba ca abordare. Sau cel puţin nu va mai avea o tribună sau cel puţin nu va mai avea posibilitatea să spună aceste lucruri, dându-le o altă greutate şi o altă conotaţie fiind pe teritoriul Republici Moldova". 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close