Antena 3 CNN Actualitate "Genocid" termic în București: 1000 de blocuri fără căldură la -10 grade | Radu Tudor: ”Suntem mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu”

"Genocid" termic în București: 1000 de blocuri fără căldură la -10 grade | Radu Tudor: ”Suntem mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu”

Zeci de mii de oameni din București sunt fără căldură și apă caldă, în cea mai friguroasă perioadă din această iarnă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Ian 2024   •   22:23

O avarie s-a produs pe Magistrala Grivița și pe Magistrala Grozăvești, iar 1.200 de blocuri din București nu au primit agent termic în ultimele 24 de ore. Responsabilii spun că ar fi reparat conducta.

”Se întâmplă o mare porcărie în capitala României (...). Dacă în prima noapte cu -10° acesta este cadoul pe care Primăria Generală îl face sutelor de mii de bucureșteni, lăsându-i fără căldură și apă caldă, sincer să vă spun, n-am văzut de mult un asemenea nivel de batjocură. Suntem mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu”, a declarat jurnalistul Radu Tudor, în Ediția Specială de la Antena 3 CNN de marți seara.

După ce au constatat avaria, muncitorii au avut nevoie de 4 ore ca să evacueze magistrala și să sudeze conducta, însă este nevoie de alte 24 de ore pentru ca CET-ul să fie realimentat și repus în funcțiune, ceea ce înseamnă că aproximativ 100.000 de bucureșteni vor avea de îndurat o noapte friguroasă.

Cel mai afectat este Sectorul 1, unde aproximativ 600 de blocuri au rămas fără apă caldă, dar probleme sunt și pentru bucureștenii din sectoarele 2, 5 și 6. De vină pentru avarii ar fi vechimea instalației.

Meteorologii anunță ger în această noapte. Ministrul Energiei consideră că singurul vinovat pentru cei 100.000 de bucureșteni care stau în frig și fără apă caldă este primarul Capitalei. Sebastian Burduja îl acuză pe Nicușor Dan că a pierdut 200 de milioane de euro europeni pentru reabilitarea infrastructurii energetice.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close