Antena 3 CNN Actualitate Ce a declanșat alerta pe Aeroportul din Sibiu, evacuat miercuri după-amiază

Ce a declanșat alerta pe Aeroportul din Sibiu, evacuat miercuri după-amiază

Ce a declanșat alerta pe Aeroportul din Sibiu, evacuat miercuri după-amiază
Sursa foto: Foto: pixabay.com
15 Mar 2017   •   17:41

La Aeroportul Internaţional din Sibiu s-a declanşat miercuri, o alertă, din cauză că s-a găsit un obiect suspect, care s-a dovedit a fi un laptop uitat de o pasageră a unei curse Tarom şi pasagerii au fost evacuaţi din zona în care s-a verificat geanta laptopului, potrivit lui Marius Gîrdea, directorul aeroportului. 

Potrivit sursei citate, traficul aerian nu a avut de suferit, nicio aeronavă nu a înregistrat întârzieri, iar pasagerii au fost conduşi către avioanele lor la timp, dar printr-un alt loc decât cel obişnuit, pentru a permite echipelor chemate în aeroport să verifice laptopul suspect. 

"La ora 13,25 a fost identificat un bagaj abandonat, s-au luat măsurile specifice. La ora 14,15 a fost preluat dispozitivul de echipa pirotehnică din cadrul Direcţiei Judeţene de Informaţii pentru clarificarea bagajului. Între timp am avut două aeronave care nu au înregistrat întârzieri pentru că am găsit metode alternative de procesare a aeronavelor şi a pasagerilor. A fost o geantă cu un laptop (...), în final s-a clarificat. La ora 15,40 s-au reluat toate operaţiunile inclusiv în zona unde implicit a fost restricţionat accesul', a spus Marius Gîrdea, directorul aeroportului sibian. 

Femeia care şi-a uitat laptopul în Aeroportul Internaţional din Sibiu aterizase miercuri cu o aeronavă Tarom, din Germania, şi şi-a dat seama că nu mai are geanta cu laptopul abia când s-a cazat la un hotel din Braşov. 

×
Subiecte în articol: laptop alerta terorista
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close