Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Mediului vrea să interzică centralele de apartament în blocurile care se construiesc acum

Ministerul Mediului vrea să interzică centralele de apartament în blocurile care se construiesc acum

Românii ar putea să își ia adio de la centralele de apartament în blocurile care se construiesc acum. Ministerul Mediului pregătește interzicerea acestora pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Ministerul Mediului vrea să interzică centralele de apartament în blocurile care se construiesc acum
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    Roana Rotaru    |    21 Noi 2021   •   10:50

Alternativele sunt centralele de bloc sau racordarea la sistemul centralizat.

Centralele de bloc, care ar urma să înlocuiască centralele de apartament, în blocurile noi prezintă o serie de avantaje și anume poluează mai puțin, consumă mai puțină energie, iar pierderile de căldură sunt mai scăzute.

Pe de altă parte, persoanele care vor locui într-un apartament cu centrală de bloc vor pierde controlul total asupra centralei. Nu vor mai putea da drumul la căldură în afara sezonului rece dacă vor simți nevoia.

Pentru dezvoltatorii imobiliari, montarea unei centarle de bloc înseamnă o sarcină în plus, dar și noi costuri suplimentare. Vor trebui să facă tot ceea ce făceau până acum proprietarii și anume să cumpere echipamente, centrală, țevi și să încheie un contract cu un furnizor de gaze.

În privința sistemului centralizat de încălzire prezentat ca o alternativă la centrala de apartament, cel puțin în Capitală bucureștenii au fugit de această soluție în ultimii ani, din cauza avariilor multiple care i-au lăsat pe oameni fără căldură și fără apă caldă.

Până când acest sistem centralizat de încălzire nu va fi refăcut complet este puțin probabil ca dezvoltatorii imobiliari să se orienteze spre această soluție.

×
Subiecte în articol: centrala de apartament
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close