Antena 3 CNN Actualitate Cioacă îşi caută dreptatea la CEDO. Fostul poliţist acuzat de crimă se simte nedreptăţit

Cioacă îşi caută dreptatea la CEDO. Fostul poliţist acuzat de crimă se simte nedreptăţit

Cioacă îşi caută dreptatea la CEDO. Fostul poliţist acuzat de crimă se simte nedreptăţit
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    25 Feb 2013   •   08:36

Cristian Cioacă este hotărât să-şi găsească dreptatea la CEDO. Fostul poliţist este supărat foc pe autorităţi, mai ales acum, după ce a aflat că va fi mutat într-un alt penitenciar - fie şi temporar.

Acum, Cioacă e hotărât să fie în sală în primul termen din procesul în care e judecat pentru uciderea Elodiei Ghinescu, şi e gata să-i privească în ochi pe magistraţi, dar şi pe mama fostei soţii. Până atunci, cumnatul fostului poliţist a fost la penitenciar şi a vorbit în exclusivitate cu reporterii Observator.

Şi cumnatul său, Iulian Ene, şi soţia lui, sora poliţistului, îl vizitează pe Cioacă cât de des pot. Uneori, îl aduc şi pe copil. Cioacă însă numără zilele până la primul termen din procesul cel mai important - cel în care e judecat pentru crimă.

La acel termen însă nu va putea fi prezent, pentru că urmează să fie transferat de la penitenciarul Colibaşi la Codlea, în Braşov, pentru un alt proces. Mutarea a fost deja contestată de apărătorul lui Cioacă.

Dacă nu găseşte înţelegere, fostul poliţist este hotărât să meargă până la CEDO.

"Am reclamat la Curtea Europeană nu numai luarea măsurii arestării preventive, ci am reclamat încălcarea dreptului clientului meu de a avea parte de o judecată corectă", a declarat avocata Maria Vasii, apărătoarea lui Cristian Cioacă.

Directorul Penitenciarului Codlea spune însă că Cioacă se va întoarce la timp în Argeş, pentru proces.

Joi, Cristian Cioacă se va prezenta în instanţă la Curtea de Apel Braşov, unde va trebui să dea explicaţii pentru că a deschis e-mailurile soţiei sale.

Pe 30 ianuarie, poliţistul Cristian Cioacă a fost trimis în judecată. El este acuzat că a tranşat-o pe Elodia, iar copilul lor era în casă în momentul crimei, susţin procurorii.

Citeşte şi Ipoteză-şoc. Poliţistul Cioacă a acoperit cu glet şi vopsea sângele Elodiei








×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca CEDO elodia ghinescu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close