Antena 3 CNN Actualitate Cioacă, primul pas spre eliberare. Decizia arestării preventive va fi reanalizată. IATĂ DE CE

Cioacă, primul pas spre eliberare. Decizia arestării preventive va fi reanalizată. IATĂ DE CE

Cioacă, primul pas spre eliberare. Decizia arestării preventive va fi reanalizată. IATĂ DE CE
01 Iun 2013   •   23:11

Cristian Cioacă are primul motiv să viseze din nou, la libertate. Judecătorii Curţii de Apel Argeş au anulat hotărârea magistraţilor prin care se prelungea arestul preventiv. E doar un prim pas.

Tribunalul Ploieşti trebuie acum să reanalizeze motivele pentru care poliţiştul rămâne după gratii. Decizia a venit la scurt timp după ce au fost date publicităţii mai multe înregistrări cu cei doi. Într-una dintre ele s-ar auzi vocea Elodiei, după data dispariţiei. 

Înregistrarea video a fost făcută la unul din Revelioanele petrecute în oraş de către cuplul Ghinescu-Cioacă. Poliţistul apare sărutându-şi soţia. Elodia e puţin intimidată de camera de luat vederi şi îşi ascunde chipul cu palmele.

O alta filmare o înfăţişează la masă, în apartamentul celor doi. Elodia îşi soarbe cafeaua şi pare ca glumeşte cu soţul ei. Toate aceste înregistrari au fost făcute publice în susţinerea declaraţiilor fostului poliþist. Care insista sa spuna ca îşi iubea soţia.

Înaintea judecarii recursului, o altă înregistrare, audio, în care s-ar auzi şi vocea Elodiei, dupa dispariţie, a fost facuta publica. De asemenea, mai multe probe de la dosar au fost contestate de avocaţi.

După toate aceste controverse a venit şi prima decizie favorabilă.

Avocaţii Curţii de Apel Argeş au ajuns la concluzia că menţinerea arestării preventive NU este motivată. În sensul că judecătorii nu explică de ce e necesar ca Cioacă să rămână în arest până la decizia finală. Dosarul lui Cristian Cioacă urmează să ajungă la Tribunalul din Ploieşti, pentru o reanaliză a stării de arest.

×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca elodia ghinescu
Parteneri
Revolta fermierilor împotriva unui nou sistem antigrindină
x close